KDWJ 21.08.2022 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2022 Cześć, zapraszam tutaj do dyskusji i wymiany zdań Dziennik budowy: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?378926-KDWJ-buduj%C4%85 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 24.08.2022 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2022 Albo ja mam coś nie tak z kompem, albo ty z fotkami których nie da się wyświetlić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 25.08.2022 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2022 Nie wiem czemu ale zdjęcia wyparowały, w weekend postaram się je dodać jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wegner 16.10.2023 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2023 Prześledziłem wątek i:. Dodałeś styropian do środka i dodatkowo dałeś na pierwszą warstwę isomur, może mi się wydaje ale dużo tego Przydałby sie w końcu jakiś projekt domu Pozdrawiam, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.10.2023 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2023 Isomur chwali się wszędzie lambdą 0,245 [W/m*K]. Ale jak wgryziesz się w deklarację, to wygląda to tak: W poziomie, gdzie izolacyjność załatwia EPS na ścianie nieźle (porównywalny z BK500). Ale w pionie, a niby w tym celu jest skonstruowany, podobna jak silki (gorsza od E18, która ma 0,32) i 2,35x gorzej, niż BK500. Tak Isomur jak i ocieplanie fundamentu od wewnątrz, gdzie temperatura jest w takim domu grubo powyżej zera w największe mrozy, to czysta rozrzutność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 19.10.2023 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2023 ... Tak Isomur jak i ocieplanie fundamentu od wewnątrz, gdzie temperatura jest w takim domu grubo powyżej zera w największe mrozy, to czysta rozrzutność. Odnosnie Isomuru masz rację, ale ocieplanie fundamentu daje pewne korzysci i da sie obliczyc ile zmniejszamy straty stosując takie ocieplenie, fakt ze bardzo rzadko spotykane. Czy sie opłaca to kwestia cen energii do ogrzewania tego budynku i ewewntualnego zmniejszenia kosztów instalacji grzewczej wynikajacego ze zmniejszonych strat. Kazdy ma inne kryteria opłacalnosci a niektóre z nich ciezko przeliczyc na złotówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 20.10.2023 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2023 Prześledziłem wątek i:. Dodałeś styropian do środka i dodatkowo dałeś na pierwszą warstwę isomur, może mi się wydaje ale dużo tego Przydałby sie w końcu jakiś projekt domu Pozdrawiam, Za 5 lat te pieniądze będą warte tyle co dziś butelka dobrego whisky a projekt nie wiem czy pokazywać bo sam go narysowałem Ocieplam od środka bo nie chcę grzać w zimie gruntu pod domem. Iw pionie, a niby w tym celu jest skonstruowany, podobna jak silki Jestem mega pozytywnie zaskoczony tym do czego one służą czyli redukcją powierzchni styku. Na moje oko redukcja 40% powierzchni - zapraszam do obejrzenia. Dla osób technicznych nie powinno być tajemnicą, że przewodnictwo w pionie elementów konstrukcyjnych jest porównywalne dla najmocniejszych materiałów, a tam w isomurze jest beton. Liczy się ile tej powierzchni jest, dla sceptyków polecam dotknąć, obejrzeć. Oczywiście nie mają sensu jak ktoś buduje z gazobetonu albo ceramiki ale przy budowie z silki nikt mi nie powie, że nie dają oszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts