Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piec na ekogroszek do domu 150m2 opinia

polsky166

Recommended Posts

https://www.kotrem.pl/kociol-ret-eko

Ret-eko 25

8 - 25

10650.00 netto

13099.50 23%

11502.00 8%

Co sądzicie o tym kotle i czy spokojnie wystarczy do ogrzania domu ok 150m2, słyszałem opinie aby brać 30KW?

Dlaczego ceny są podane netto, 8 i 23% i ktorą cene płaci użytkownik? Orientujecie się powinien kosztować orientancyjnie montaż?

https://www.kotrem.pl/kociol-ret-eko

Ret-eko 25

8 - 25

10650.00 netto

13099.50 23%

11502.00 8%

Co sądzicie o tym kotle i czy spokojnie wystarczy do ogrzania domu ok 150m2, słyszałem opinie aby brać 30KW?

Dlaczego ceny są podane netto, 8 i 23% i ktorą cene płaci użytkownik? Orientujecie się powinien kosztować orientancyjnie montaż?

Tak z ciekawości pytam : dach domu kopertowy bez okapów, kryty papą – ocieplenie zostało położone na ściany z cegły silikatowej – z kotłowni jest wyjście bezpośrednio na zewnątrz ? :
Jak najtaniej ogrzać dom?

Rok budowy 1993

Budynek jest piętrowy z piwnicami i strychem

Ocieplony ściany 15cm, strych 15cm styropianu

Obecnie opalany jest węglem kopciuchem

Inwestować w gaz czy jakiś pięć na ekogroszek?

zgadza sie
@mtedusz – siema – serio o to pytasz czy zaś jaja sobie robisz, by wszystkich w babuko załadować.

Ty co las masz o kocioł na ekogroszek pytasz – tosz to dramat jest jakiś – tyle żeś tu się nawojował i masz nie jako to czego chciałeś – no ale dosyć o tem.

23% płacisz jak na własną rękę kocioł montować będziesz a 8% jak kocioł kupujesz razem z montażem firmy od której kocioł bierzesz - jak to wychodzi - tego nie wiem - dopytać się musisz - za darmo nie przyjadą i za darmo też podłączać go nie będą .

Co do reszty wypowiadać się nie będę, bo bardziej ty niż ja tobie o tem i do tego świadom jesteś tego co się dookoła dzieje a jak by jeszcze tego mało było, to masz mądrości o tym całą masę w temacie który sobie założyłeś.

No i co tak po cichu siedzisz – zadałem ci pytanie i długo czekać jeszcze będę na odpowiedź – czy kolejny temat sobie założyłeś by dalej nas tu po brzytwie spuszczać.

Jak gadać nie chcesz, to gitary nie zawracaj – z Info bardzo dobrze obeznany jesteś więc lepiej jak ich przeciągniesz niż tu nam masz nerwy znowu szarpać.

No i co tak po cichu siedzisz – zadałem ci pytanie i długo czekać jeszcze będę na odpowiedź – czy kolejny temat sobie założyłeś by dalej nas tu po brzytwie spuszczać.

Jak gadać nie chcesz, to gitary nie zawracaj – z Info bardzo dobrze obeznany jesteś więc lepiej jak ich przeciągniesz niż tu nam masz nerwy znowu szarpać.

Na info już nie da się siedzieć , tam nawet kropki uznają za przekleństwa więc po którymś razie tego świętoszkowatego gościa zlikwidowałem konto .

ps mtadeusz potrzeba ci kotłów ?