najlepszak 27.08.2022 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2022 Witam, Szukam pomysłu na rozmieszczenie kanapy, okrągłego stolika przy którym można było wygodnie zjeść (4 krzesła) oraz miejsca na TV w wykończonym już pokoju z aneksem kuchennym. Gniazdo RTV jest umieszczone w dosyć niefortunnym miejscu i nie chciałbym tego gniazda za daleko przenosić (ewentualnie można użyć jakiś przedłużacz). Prośba o pomoc w rozmieszczeniu wymienionych wcześniej rzeczy (kanapa, stolik + 4 krzesła, TV) Przesyłam wizualizację ze stanem obecnym oraz wymiary pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 28.08.2022 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2022 Narysowałam stół o średnicy 100cm a przejście dookoła 80cm ale jeśli boisz się, że będzie za ciasno to można go wysunąć bardziej na środek pokoju i/lub kupić nieco mniejszy stół. Najlepiej jakby krzesła dało się wsunąć pod blat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najlepszak 18.09.2022 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2022 Dziękuję za pomysł, ale w takim wypadku korzystanie z telewizora będzie bardzo niewygodne ponieważ zarówno kanapa i fotel są ustawione to telewizora bokiem (oczywiście fotel można obrócić, ale to jest tylko jedno miejsce). Czy istnieje jakaś opcja, aby można było oglądać telewizję wygodnie z kanapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 19.09.2022 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Pijowczyk 19.09.2022 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2022 [ATTACH=CONFIG]460578[/ATTACH] Narysowałam stół o średnicy 100cm a przejście dookoła 80cm ale jeśli boisz się, że będzie za ciasno to można go wysunąć bardziej na środek pokoju i/lub kupić nieco mniejszy stół. Najlepiej jakby krzesła dało się wsunąć pod blat. Ta mi się wydaje być lepszą aranżacją/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najlepszak 19.09.2022 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2022 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]460933[/ATTACH] Wymyśliłem jeszcze inny układ. W tym układzie można by było schować telewizor w szafce niskiej (stworzyć taką "budkę" na TV). Za telewizorem mogłoby stać np. biurko do pracy lub jakaś komoda/szafa. Całość można np. rozdzielić lamelami (tył szafki TV). Pytanie czy to ma sens? Liczę na jakieś sugestie. Edytowane 19 Września 2022 przez najlepszak zacytowałem przez pomyłkę inną osobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.09.2022 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2022 nie da się przesunąc drzwi wejściowych do pokoju w prawo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najlepszak 23.09.2022 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2022 nie da się przesunąć drzwi wejściowych do pokoju w prawo? Niestety nie można przesunąć drzwi. Generalnie szukam sposobu aby umieścić telewizor w tym właśnie rogu (rysunek) tylko w jakiś sposób przybliżyć jego do kanapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzeus86 23.09.2022 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2022 Niestety nie można przesunąć drzwi. Generalnie szukam sposobu aby umieścić telewizor w tym właśnie rogu (rysunek) tylko w jakiś sposób przybliżyć jego do kanapy. [ATTACH=CONFIG]461019[/ATTACH] Zdajesz zobie sprawe, ze jest tam 80 cm? Tv w kacie to nie jest dobre rozwiazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.09.2022 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2022 Zdajesz zobie sprawe, ze jest tam 80 cm? Tv w kacie to nie jest dobre rozwiazanie On sobie zdaje, wiec kombinuje co zrobić. I dlatego pytałam się czy dałoby się przesunąć w bok drzwi, aby ta ściana mogła mieć 150 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.09.2022 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2022 (edytowane) może tak, ze ścianką po skosie. Przynajmniej zasłoni widok na kuchnie z kanapy. Do tego pionowe listwy od strony części jadalnianej (lub ścianka z płyty meblowej o wysokości 40 cm powyżej blatu) Edytowane 23 Września 2022 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najlepszak 23.09.2022 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2022 może tak, ze ścianką po skosie. Przynajmniej zasłoni widok na kuchnie z kanapy. Do tego pionowe listwy od strony części jadalnianej (lub ścianka z płyty meblowej o wysokości 40 cm powyżej blatu) Jeżeli chodzi o telewizor po skosie, to był jeden z pomysłów, ale pokój posiada już zainstalowaną kuchnię więc niestety odpada. Udało się przedłużyć nieco tę ścianę w kącie poprzez zmniejszenia przejścia do pokoju (rysunek). Teraz ściana w rogu ma 102 cm czyli telewizor 43 calowy teoretycznie zmieści się. Osobiście ten róg widzę jako jedyne sensowne miejsce na umiejscowienie telewizora. Teraz tylko pozostaje kwestia jak przybliżyć telewizor nieco bliżej kanapy. Może przykręcić do jakiejś szafki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.09.2022 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2022 no to zrób ażurową ścianę z tv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najlepszak 24.09.2022 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2022 no to zrób ażurową ścianę z tv To jest pomysł, który wcześniej rysowałem. Tylko jak mądrze wykorzystać przestrzeń za ażurową ścianką?. Powstanie tam kwadrat 1 m x 1m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
momaj 24.09.2022 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2022 To może miejsce do pracy? Biurko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.09.2022 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2022 szafa - jako spiżarka, przechowywanie większych garnków, robota kuchennego, blachalbo do przechowywania odkurzacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ragdoll 23.10.2022 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2022 Witam serdecznie, Mam problem z zaaranżowaniem salonu z aneksem 22m, przesylam plan w zalaczniku. Czy jest ktos w stanie pomoc? Chcialabym zeby sofa byla naprzeciwko TV, zeby zmiescil sie stol z krzeslami, i zeby zabudowa kuchanna zawijala pod okno. Z gory serdecznie dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.10.2022 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2022 Czy jest ktos w stanie pomoc? ] Telewizor na półściance lub zabudowie meblowej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenonka 13.01.2023 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 (edytowane) Ogółem przy takim ograniczonym miejscu to polecam też dać pod tv jakąś szafkę/komodę rtv która będzie jak najbardziej pojemna - to zawsze dodatkowe miejsce do przechowywania. Mam na myśli coś w stylu szafki która dostępna jest tu - [spamer] i moim zdaniem to lepsze rozwiązanie niż takie otwarte opcje jak powyżej, bo jednak nie 'zagraca' to aż tak wnętrza. Edytowane 13 Stycznia 2023 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts