Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy są solidne zawory do baterii umywalkowych / pralek / zmywarek ?

Recommended Posts

Witam. Czy istnieją jakieś dobre zawory ( do baterii , zmywarek, pralek ) które po kilku latach sie nie zatrą / nie przestana działać ? Zdaje sobie sprawę że tak jest z tymi zaworami ale może jest jakieś rozwiązanie minimalizujące ten problem ?

Pytam ponieważ zawory które aktualne mam do baterii, zmywarki przestały działać akurat wtedy kiedy były bardzo potrzebne.

Edytowane przez mich83
https://forum.murator.pl/topic/269988-czy-s%C4%85-solidne-zawory-do-baterii-umywalkowych-pralek-zmywarek/

Podepnę się pod ten temat, bo muszę pilnie kupić zaworek do pralki.

W tej chwili wychodzi mi ze ściany rurka (pokazana na czerwono). Ponieważ wkrótce wnęka będzie zabudowana szafą, a w niej będzie pralka, to chciałbym przed montażem szafy wykonać prawidłowe przygotowanie do podłączenia węża.

Muszę skręcić wzdłuż ściany (na zielono) tak, żeby być jak najbliżej ściany. Pasowałby mi zawór kulowy z długą rączką (bo takie są wygodne), która będzie chodzić góra-dół, a nie lewo-prawo, bo nastąpiłaby kolizja z pralką.

Co dobrego potrzebuję zakupić w przedstawionej sytuacji?

0625050dafeb5989med.jpg