gryziciel 08.09.2022 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2022 witam, firma od klimy wyprowadziła mi zaraz pod listwą startową cokołu z jednostek wewn. ze spadkiem takie rurki ze skroplinami a la peszel, na oko fi18: https://drive.google.com/file/d/1mDITwELW9On0RbXiyZMsZqtwv9AbLdlf/view?usp=sharing Obok cokołu będę instalował rurę fi110 na odprowadzenie deszczówki, wiec mogę je podłączyć. Podejrzewam, że takie podłączenie to przerost formy nad treścią, bo mam obok cokołu chłonny piasek, a strona domu gdzie są te rurki jest schowana. Więc najchętniej bym je po prostu obciął, żeby się z nich lało. Ale jednak je podłączę, żeby mi ich czasem jakieś robale nie zatkały. pytania: 1) w jaki sposób taką rurkę łączyć z kanaliza fi110? goglam i jedyne co widzę, to kształtki kanalizy WEWNETRZNEJ fi32 od których już miałbym redukcje aż do fi110. Czyli co, wkładam taka rurkę fi16 do fi32 i piankuje dookoła? czy jest jakiś lepszy pomysł na przejście? pozatym mam nadzieje, ze taki peszelek sie nie rozpadnie od mrozu i słońca.. 2) deszczówka spływa rurą fi110 do skrzynki rozsączającej, która jest 10m dalej. To chyba żaden syfon w tej rurce z klimy nie jest potrzebny? no bo co ma tam niby śmierdzieć.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 08.09.2022 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2022 Ad.1 są gumowe redukcje z 32 na mniejsze średnice, według opisu trafiłem na coś 15-18 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.09.2022 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2022 Chcesz zrobić robactwu poidełko przy korytarzu do domu, żeby łatwiej znalazło wejście? Powietrze też będzie swobodnie śmigać w jedną albo w drugą stronę (zależnie, gdzie będzie wyższe ciśnienie). W tym, zapachy. Chyba, że zrobisz syfon - wstawiasz trójnik na "pion" z wyjściem jak najcieńszym w bok, dalej kolanko do dołu, drugie do poziomu, trzecie do góry i tam wkładasz korek z redukcją czy gumowy podobny do tych, co do pralki się montuje.Tylko zimą ten syfon i tak pewnie wyschnie i zapachy może wciągać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 08.09.2022 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2022 To nie kanalozacja sanitarna żeby były zapachy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.09.2022 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2022 To nie kanalozacja sanitarna żeby były zapachy. U mnie z czyszczaka wyraźnie dochodzi zapach stęchlizny czy nawet zgnilizny jak czyszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts