bj_bartek 12.09.2022 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2022 Mam w piwnicy drzwi - "samoróbkę" - zrobione przez poprzedniego właściciela. Drzwi są pospawane z grubej blachy i kątowników, zimą masa ciepła ucieka (poza samym materiałem - nie do końca dobrze przylegają do futryny). Myślę nad ich uszczelnieniem w miarę tanim kosztem - jeśli się nie uda to rozważę wstawienie drugich drzwi (wewnętrznych) aby ograniczyć uciekanie ciepła. Czego warto spróbować - styropian + jakaś sklejka? Drzwi można wypełnić na jakieś 7-8 cm. Oczywiście dodatkowo jakieś uszczelki (teraz nie ma nic). Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 13.09.2022 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2022 Najpierw uszczelnienie, potem styropian. Widziałem już całe bramy tak "ocieplone". Trochę to dawało. Moim zdaniem najlepiej zainwestować w nowe drzwi. W piwnicy jest może kocioł? Uważaj, żeby miał powietrze do spalania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.09.2022 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2022 Ja bym chyba zaczął od styropianu - powinno sporo dać. Ale sklejka to już na nich full wypas i chyba przerost formy... Uszczelnienie - nie wyglądają tragicznie - te luzy na kilka mm - być może wystarczy jakaś podstawowa z samoprzylepnych. Koszt tani, także nic nie tracisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts