Dawd 13.09.2022 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2022 Cześć! Noszę się z zamiarem zakupu akumulatorowej wiertarko - wkrętarki z udarem:Makita DHP484Z.https://www.makita.sklep.pl/makita-dhp484z-body-akumulatorowa-wiertarko-wkretarka-udarowa-54nm-18v-li-ion-lxt-bldc-lepsza-od-dhp482-p-7532.htmlW firmie pracujemy na Makitach i Milwaukee tyle że bez udaru pod akumulator, czy do prostych robót domowo/ogrodowych będzie się sprawdzała, czy udar w tego typu urządzeniach to tylko zbędny dodatek. Pytanie czy ma to sens? Udar w wkretarce akumulatorowej? Jeśli to makita może lepiej poradzi sobie niż tańsze odpowiedniki, czy jednak udar wrzucić do jednego wora jeśli chodzi o każdą na akumulator?P.S. posiadam 5 akumulatorów do makity 4/5Ah 18V Jeśli macie inne propozycje w podobnym przedziale cenowym, byłbym wdzięczny za nie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 14.09.2022 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2022 Mam tą wkrętarkę i może być. Natomiast po tym udarze to się nie spodziewaj niewiadomo czego bo to dobre na 3-4 otwory, a nie żeby cały dzień otwory wiercić. Lichy ten udar i długo trwa wiercenie nawet pod kołki 6-8 ( o większych to nawet nie mówię). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawd 14.09.2022 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2022 Tak jak pisalem, głownie do prac domowych, poskręcać coś z drewna/metalu jak się żonie uwidzi to szafkę powiesić itd. Jest jeszcze model DHP481 115Nm ale już pod 700zł więc nie wiem czy warto dopłacać 300zł a różnicy moze nie poczuje na akumulatorze i tak?, chyba że coś z innej firmy. Generalnie szkoda mi miejsca na 72m2 na gracenie sprzętem, stąd zabawa w taki multitooling. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 14.09.2022 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2022 Tak jak pisalem, głownie do prac domowych, poskręcać coś z drewna/metalu jak się żonie uwidzi to szafkę powiesić itd. Jest jeszcze model DHP481 115Nm ale już pod 700zł więc nie wiem czy warto dopłacać 300zł a różnicy moze nie poczuje na akumulatorze i tak?, chyba że coś z innej firmy. Generalnie szkoda mi miejsca na 72m2 na gracenie sprzętem, stąd zabawa w taki multitooling. Wiesz takie udary w uchwycie wiertarskim to może do gazobetonu silikatu na kilka otworków takie domowe. Jeśli potrzebujesz choć kilka otworów w betonie, cegle itp to co najmniej w systemie SDS+ a jeśli większej średnicy to SDS max 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 21.09.2022 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2022 Wiesz takie udary w uchwycie wiertarskim to może do gazobetonu silikatu na kilka otworków takie domowe. Jeśli potrzebujesz choć kilka otworów w betonie, cegle itp to co najmniej w systemie SDS+ a jeśli większej średnicy to SDS max Wierciłeś lub ciąłeś w silikacie? Trudniej niż w betonie. Ogólnie, co do tematu - jak pracujesz w domu, to bez porównania lepszy i tańszy sprzęt kupisz zasilany sieciowo. Sugeruję mieć podstawę: wiertarka sds z udarem - 500 zł wkrętarka aku. 18V - 500 zł. Tu akurat dużo wygodniej bez kabla, a i wymagania wobec takiego sprzętu są niższe. reszta już opcjonalnie typu: flex wyrzynarki/piły odkurzacz przemysłowy kompresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 28.09.2022 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2022 Wkrętarka Tresnar 6293 - 18V, około 300 zł z akumulatorami i ładowarkąMłotowiertarka SDS+ 4578 - Około 450 zł z kompletem podstawowych wierteł i wymiennym łbem na zwykłe wiertłaSzlifierka kątowa 6681 - Niecałe 200 zł, z regulacją obrotówSprzęt solidny, serwis znajduje się w Polsce, więc w razie problemów naprawa jest robiona od ręki. Sam używam i szczerze polecam. Wychodzi tutaj 950 zł za komplet podstawowych elektronarzędzi, które moim zdaniem powinien posiadać każdy kto mieszka w domu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 29.09.2022 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Wkrętarka Tresnar 6293 - 18V, około 300 zł z akumulatorami i ładowarką Młotowiertarka SDS+ 4578 - Około 450 zł z kompletem podstawowych wierteł i wymiennym łbem na zwykłe wiertła Szlifierka kątowa 6681 - Niecałe 200 zł, z regulacją obrotów Sprzęt solidny, serwis znajduje się w Polsce, więc w razie problemów naprawa jest robiona od ręki. Sam używam i szczerze polecam. Wychodzi tutaj 950 zł za komplet podstawowych elektronarzędzi, które moim zdaniem powinien posiadać każdy kto mieszka w domu. Zgadzam się z kolegą, flexa też warto mieć. Choćby 125mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawd 29.09.2022 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Ok, dzięki panowie! Kupiłem w dobrej cenie (400zł) tą makitę dhp484z z dobrym wiertłem ogarnęła kołki 8 pod regał do ściany zadziwiająco gładko, ale tak jak mówicie do grubszych prac bez SDSu się nie obejdzie a flexe też chyba wezmę akumulatorową, najlepiej jeśli by byla z możliwością podpięcia pod kabel do cięższych - dłuższych prac, będę stawiał płot więc napewno się przyda jeśli macie też jakieś sprawdzone kątówki to chętnie skorzystam z poleceń Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 14.10.2022 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2022 Jak napisałem wyżej, polecam Ci firmę Tresnar. Jak chcesz do ciężkich robót, to kup od nich najtańszą i najprostszą kątówkę. Jedyne co może Ci w niej przestać działać, to przycisk, bo to bardzo częste przy szlifierkach kątowych. Jeśli Ci się jednak nie śpieszy z zakupem, to daj sobie czas do świąt i sprawdzaj oferty w hurtowniach i sklepach z narzędziami, bo często właśnie na święta są dostępne zestawy wkrętarka + szlifierka / wkrętarka + zakrętarka itd. w dobrych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 17.10.2022 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2022 Co prawda mam inny model i nie jest to szlifierka akumulatorowa z opcją podłączenia 230V, ale zadowolny jestem z Stanleya 125mm. Do kupienia za mniej niż 250 zł.Tu podobny model z reg. obrotów:https://www.stanleyworks.pl/products/detail/Produkty/ELEKTRONARZĘDZIA+/Szlifierki+/Szlifierka+kątowa+125+mm+z+regulacją+prędkości+obrotów+1100W+STANLEY®+FATMAX® Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 27.10.2022 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2022 Sativum z tego co się orientuję, to Stanley miał w swoich szlifierkach problematyczne włączniki które czasem nie chciały załączać urządzenia. Też masz ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 28.10.2022 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2022 Hmm, nie spotkałem się z tym. Co prawda przełącznik działa triche inaczej niż zwykły, ale to chyba kwestia zabezpieczenia przed nieumyślnym włączeniem (przełącza się trochę pod kątem). Może o to chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 28.10.2022 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2022 Niee, to akurat normalne Problemem jest to, że jak dostanie się trochę zabrudzeń do niego, to albo przestaje urządzenie się włączać wgl, albo potrafi w czasie pracy się wyłączyć. Ale jeśli nie masz tego problemu, to urządzenie będzie Ci długo służyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts