fotohobby 29.09.2022 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Jeśli nie widzisz różnic w poziomie życia i swobód obywatelskich, to cóż, nie ma sensu dłużej ciągnąć tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 29.09.2022 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 No nie jest to tematem tego wątku, masz racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 29.09.2022 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Jeśli już miałoby dojść do tego co w temacie to jak to może być rozliczane w moim przypadku kiedy dostaję dwie faktury i cztery prognozy w roku ? Jak będzie rozłożone te 2000kWh prądu po niższej cenie ? Po 50 % do faktury ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 29.09.2022 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Tego nikt nie wie. Ponoć do rozliczenia trzeba będzie przygotować gruby tomik poezji... Ja robię odczyty co 2 miesiące, 20-go. ostatni mam 2 grudniu . Może dorzuce ze 3 MWh do rachunku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz1983 29.09.2022 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Przegłosowaoli projekt z limitami tańszego prądu i z dodatkiem prądowym dla grzejących prądem : do 5000kWh dadzą 1000zł, a powyżej tego zużycia 1500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.09.2022 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Przegłosowaoli projekt z limitami tańszego prądu i z dodatkiem prądowym dla grzejących prądem : do 5000kWh dadzą 1000zł, a powyżej tego zużycia 1500zł. Chyba, że ktoś ma PV - wtedy figa z makiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jambos 29.09.2022 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 (edytowane) A gdzie jest treść ustawy, bo nie mogę znaleźć nigdzie? Znalazłem tylko projekt z 26 września, a z nowszymi datami nic mi się nie otwiera. Edytowane 29 Września 2022 przez jambos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.09.2022 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 A gdzie jest treść ustawy, bo nie mogę znaleźć nigdzie? Znalazłem tylko projekt z 26 września, a z nowszymi datami nic mi się nie otwiera. https://www.sejm.gov.pl/sejm9.nsf/PrzebiegProc.xsp?nr=2630 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.09.2022 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Jest podobnie tylko rządzi ktoś inny. Cieszę się że piszesz takie rzeczy , a może ktoś przeczyta. Urośnie następne. 1. Ciekawe jak to wymyśliłeś że w Polsce jest podobnie jak w Białorusi. Niespotykane spojrzenie na rzeczywistość. 2. To prawda, są dla Władzy i dla Kasy. Wielu przeczyta ale nic to nie zmieni. 3. Wiesz ile rośne drzewo żebyś mógł spalić drewno z tego drzewa w piecu? Spalisz w miesiąc a rośnie może 10 a może 20 -30 lat. To trzeba zrozumieć ale nie sądzę abyś to zrozumiał. A może wiesz i rozumiesz ale nie obchodzi Ciebie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 29.09.2022 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Przeczytaj również #266 , choć nie wiem czy zrozumiesz. Drzewo rośnie dłużej niż 30 lat. Nie obchodzi mnie to , zajmują się tym nadleśnictwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 29.09.2022 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 MA ktoś podejrzenia mniej więcej jakiej stawki można się spodziewać za tanią taryfe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jambos 29.09.2022 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 https://www.sejm.gov.pl/sejm9.nsf/PrzebiegProc.xsp?nr=2630 Tą stronę znalazłem, ale dokumentu najnowszego https://orka.sejm.gov.pl/Druki9ka.nsf/0/4E4565C804D56022C12588CC003E4EA1/%24File/2643-A.pdf nie da się otworzyć ze względu na niezabezpieczone połączenie. Mają jakiś problem z certyfikatem bezpieczeństwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jambos 29.09.2022 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 MA ktoś podejrzenia mniej więcej jakiej stawki można się spodziewać za tanią taryfe Tego dowiemy się w grudniu jak URE zaakceptuje taryfy na nowy rok. Teraz to gdybanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.09.2022 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Mają jakiś problem z certyfikatem bezpieczeństwa... Ano. Żadnego druku z orki nie da się pobrać. https://g.infor.pl/p/_files/37574000/1-dodatek-elektryczny-37573988.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jambos 29.09.2022 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Tylko, że to datowane jest na 27 września. Pewnie jakieś zmiany były jeszcze przed dzisiejszym głosowaniem. No nic to i tak nie jest ostateczna wersja, bo jeszcze senat, a później jeszcze raz sejm i dopiero będzie wiadomo jak to będzie wyglądać. Jestem ciekaw jak będą liczone te niby "tanie" MWh. Ja mam G13 i czy to będzie rozłożone jakoś proporcjonalnie do trwania danej strefy, czy po prostu będą się sumować i po przekroczeniu zsumowanych trzech stref będą już wyższe stawki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.09.2022 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Przeczytaj również #266 , choć nie wiem czy zrozumiesz. Drzewo rośnie dłużej niż 30 lat. Nie obchodzi mnie to , zajmują się tym nadleśnictwa. Straszenie Bratem lub Wielkim Bratem i już czujesz się lepiej. Jest na kogo zwalić winę. Drzewo rośnie 20, 50 i 100 lat a Ty je spalisz w 30 dni. Nie wiem czy to rozumiesz. Z pewnością nie obchodzi Ciebie to że spalasz coś co jest nam potrzebne przez wiele wiele lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 29.09.2022 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Straszenie Bratem lub Wielkim Bratem i już czujesz się lepiej. Jest na kogo zwalić winę. Drzewo rośnie 20, 50 i 100 lat a Ty je spalisz w 30 dni. Nie wiem czy to rozumiesz. Z pewnością nie obchodzi Ciebie to że spalasz coś co jest nam potrzebne przez wiele wiele lat. Jak ktoś sobie posadzi wierzbę energetyczną właśnie na drzewo opałowe to też mu zabronisz jego ścięcia i spalenia? Jeżeli chcesz żeby jego drzewo Tobie służyło to przygotuj się na opłatę za tą usługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.09.2022 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Tylko, że to datowane jest na 27 września. Pewnie jakieś zmiany były jeszcze przed dzisiejszym głosowaniem. Nie może być zmian między pierwszym a drugim czytaniem. Dopiero w czasie głosowania posłowie głosują ewentualne poprawki. I tutaj jedna tylko komisja zarekomendowała pozytywnie (a mamy maszynkę do głosowania, więc to zostało wcześniej ustalone i pewnie zostało przegłosowane). Nie pamiętam, czego dotyczyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 29.09.2022 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Tylko, że to datowane jest na 27 września. Pewnie jakieś zmiany były jeszcze przed dzisiejszym głosowaniem. No nic to i tak nie jest ostateczna wersja, bo jeszcze senat, a później jeszcze raz sejm i dopiero będzie wiadomo jak to będzie wyglądać. Jestem ciekaw jak będą liczone te niby "tanie" MWh. Ja mam G13 i czy to będzie rozłożone jakoś proporcjonalnie do trwania danej strefy, czy po prostu będą się sumować i po przekroczeniu zsumowanych trzech stref będą już wyższe stawki... Przecież jest mowa o kWh a nie ich cenie. Pierwsze 2000kWh będzie po niższej cenie a reszta po wyższej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 30.09.2022 03:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2022 Straszenie Bratem lub Wielkim Bratem i już czujesz się lepiej. Jest na kogo zwalić winę. Drzewo rośnie 20, 50 i 100 lat a Ty je spalisz w 30 dni. Nie wiem czy to rozumiesz. Z pewnością nie obchodzi Ciebie to że spalasz coś co jest nam potrzebne przez wiele wiele lat. Liczy się koszt kWh. Sam prewencyjnie nasilę "jaranie" z rekreacyjnego na "ćwierć profesjonalne" dopóki nie znam kosztów i zasad rozliczania prądu prewencyjnie zimniejsze pobieranie z sieci potencjalnie dużo droższej kWh . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts