Kichy 21.09.2022 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2022 Witam mam pytanie czy drzwi balkonowe mogą mieć zakryte odwodnienie w ramie na balkonie 1.5m od krawędzi balkonu i gdy balkon jest zabudowany z lewej, z prawej i od góry? Woda nigdy to tych drzwi nie dociera, jak pada to jest max 1.5 płytki mokrej na balkonie czyli jakieś 45 cm w głąb balkonu,drzwi balkonowe w bloku, proszę o odpowiedź czy cokolwiek może się stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 21.09.2022 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2022 Deszcz deszczem, ale jak spadnie śnieg i zacznie się topić do tego się oblodzi to czy też będzie ok. ?Jak woda się dostanie do mieszkania pod podłogę to żarty się mogą skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kichy 22.09.2022 04:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2022 Tam śnieg nigdy nie dociera, to jest zabudowany balkon z dwóch stron plus sufit, dodatkowo będzie siatka na balkonie dla kotów dodatkowo tłumiąca opady atmosferyczne, u mojej babci od 5 lat tak jest zamontowane a ma jeszcze bliżej drzwi balkonowe i nic się nie dzieje, tak więc wg mnie nie ma prawa tak naprawdę się nic dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_kopaczewski 22.09.2022 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2022 A co gdy będziesz mył te okna? Woda pocieknie po nich jak deszczówka ale już nie wyleci. A dlaczego w ogóle chcesz je zakrywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kichy 22.09.2022 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2022 Okien nie myje się lejąc litry wody na nie to raz(okno myje się mając otwarte skrzydło tak w ogóle) , dwa odkrywając odwodnienia zrobi mi się próg ok 14-15cm ,3 dając niski próg jest on "chłodniejszy" i droższy dodatkowo, wg mnie totalna bzdura z tym że nie można tego zakryć szczególnie w takich warunkach jak u mnie, tak jak mówię u babci tak jest i 0 problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SipaJadzia 22.09.2022 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2022 siemka super temat, bardzo ciekawy i pomocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_kopaczewski 22.09.2022 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2022 Ja ostatnio lałem na okno wodę z węża żeby pozbyć się drobinek piasku a dopiero potem myłem okno normalnie.Niedawno był mocny wiatr i ulewa to nawet napadało mi na okno tarasowe nad którym jest dach 4 metrowy...Skoro masz przypadek gdzie to działa i nie ma z tym problemu to po co pytasz i zakrywaj. Policja przecież nie przyjedzie do ciebie bo masz zakryty otwór w oknie.Nie rozumiem o co chodzi z tym chłodniejszym progiem ale bez zdjęcia będzie ciężko mi to ogarnąć ale to i tak nie istotne bo masz już odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts