Marco36 23.09.2022 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2022 (edytowane) Jak w temacie ktoś zna producenta Vamos robiącego pompy ciepła o nazwie Viola. Na portalach branżowych pojawiły się artykuły reklamowe.Podobno producent z 31 letnim stażem. A mi to wygląda na dobrze opłaconą reklamę niczego.Jedyny ślad to strona vamos.viola.pl i jedno jedyne ogłoszenie na OLX.Strona nie działa poprawnie, brak jakichkolwiek danych kontaktowych, czy danych producenta. Cała strona to tylko reklama i formularz zgłoszeniowy, gdzie to klient ma podać swoje dane. Podejrzewam, że jest to jakiś wałek, ładnie wizualnie skrojona strona do zbierania danych Polaków. Jedyna wartościowa dla mnie informacja z tej strony, to wykres ze zebranymi nazwami producentów pomp ciepła. Przy wyszukiwaniu w Bingu czy Google frazy Vamos albo Viola wyświetla się restauracja, jakieś dania lub muzycy o Portugalskim lub Hiszpańskim pochodzeniu. Brak strony producenta kotłów czy pomp. Kilku producentów ma modele klimatyzacji o nazwie Viola. edit..wchodząc w dole strony na Viola Home - nagle znajdujemy się u sprzedawcy szafek na buty.Nawet jeśli to nie wałek, to jako serwisant pomp ciepła z dwudziestoletnią gwarancją na PC - słabo to wygląda. Wydumane, nadmuchane. Edytowane 23 Września 2022 przez Marco36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 23.09.2022 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2022 Firma siedmiu lat jeszcze nie ma.Wpisz regon czy nip:https://wyszukiwarkaregon.stat.gov.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marco36 24.09.2022 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2022 (edytowane) Chyba dotarłem do tych danych co i Ty. Na Viola-home.pl jest nr telefonu. Szukając po telefonie trafiłem na stronę Viola sklep z galanterią. https://viola.pl/kontakt Jest to firma handlowa, sprzedająca wszystko i nic jednocześnie. Sprzedają to na co jest popyt i moda. Cena wg OLX dobra, bo PC 8 kW zaczyna się od 10 tys. zł netto. Ale podejrzewam, że 20 lat gwarancji to zwykły chwyt marketingowy. A warunki gwarancji to będzie taki prawniczy bełkot, że zwykły Kowalski tego nie zrozumie. A klauzur wyłączających odpowiedzialność sprzedawcy będzie tyle, że zawsze znajdzie się paragraf na wykazanie niedotrzymania warunków przez kupującego. Lub wersja druga - będą wymagali 2 przeglądy gwarancyjne rocznie tak, że po 8 latach kupujący zapłaci tyle za przeglądy, że w praktyce mógłby za to kupić drugą pompę. Na razie jest tylko dobrze opłacona reklama, nie wiadomo nic więcej o pompach. A patrząc na profil handlowy firmy - to prawdopodobnie PC będą brandowanym Chińczykiem. edit.. aha te ceny są przy zakupach hurtowych od 10 sztuk Edytowane 24 Września 2022 przez Marco36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts