Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vamos Viola - ktoś coś wie ?

Marco36

Recommended Posts

Jak w temacie ktoś zna producenta Vamos robiącego pompy ciepła o nazwie Viola.

Na portalach branżowych pojawiły się artykuły reklamowe.

Podobno producent z 31 letnim stażem.

A mi to wygląda na dobrze opłaconą reklamę niczego.

Jedyny ślad to strona vamos.viola.pl i jedno jedyne ogłoszenie na OLX.

Strona nie działa poprawnie, brak jakichkolwiek danych kontaktowych, czy danych producenta.

Cała strona to tylko reklama i formularz zgłoszeniowy, gdzie to klient ma podać swoje dane.

Podejrzewam, że jest to jakiś wałek, ładnie wizualnie skrojona strona do zbierania danych Polaków.

Jedyna wartościowa dla mnie informacja z tej strony, to wykres ze zebranymi nazwami producentów pomp ciepła.

Przy wyszukiwaniu w Bingu czy Google frazy Vamos albo Viola wyświetla się restauracja, jakieś dania lub muzycy o Portugalskim lub Hiszpańskim pochodzeniu. Brak strony producenta kotłów czy pomp. Kilku producentów ma modele klimatyzacji o nazwie Viola.

edit..

wchodząc w dole strony na Viola Home - nagle znajdujemy się u sprzedawcy szafek na buty.

Nawet jeśli to nie wałek, to jako serwisant pomp ciepła z dwudziestoletnią gwarancją na PC - słabo to wygląda. Wydumane, nadmuchane.

Edytowane przez Marco36

Chyba dotarłem do tych danych co i Ty.

Na Viola-home.pl jest nr telefonu. Szukając po telefonie trafiłem na stronę Viola sklep z galanterią.

https://viola.pl/kontakt

Jest to firma handlowa, sprzedająca wszystko i nic jednocześnie.

Sprzedają to na co jest popyt i moda.

Cena wg OLX dobra, bo PC 8 kW zaczyna się od 10 tys. zł netto.

Ale podejrzewam, że 20 lat gwarancji to zwykły chwyt marketingowy.

A warunki gwarancji to będzie taki prawniczy bełkot, że zwykły Kowalski tego nie zrozumie.

A klauzur wyłączających odpowiedzialność sprzedawcy będzie tyle, że zawsze znajdzie się paragraf na wykazanie niedotrzymania warunków przez kupującego.

Lub wersja druga - będą wymagali 2 przeglądy gwarancyjne rocznie tak, że po 8 latach kupujący zapłaci tyle za przeglądy, że w praktyce mógłby za to kupić drugą pompę.

Na razie jest tylko dobrze opłacona reklama, nie wiadomo nic więcej o pompach.

A patrząc na profil handlowy firmy - to prawdopodobnie PC będą brandowanym Chińczykiem.

edit..

aha te ceny są przy zakupach hurtowych od 10 sztuk :popcorn:

Edytowane przez Marco36