d7d 26.09.2022 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2022 z belką dam sobie spokój, założę tylko jętki które nie do końca mi wizualnie odpowiadają. Z którą belką chcesz dać sobie spokój? Z kalenicową czy tą dolną spinającą dwie murłaty? Druga krokiew jest przy ścianie ale raczej przy ocieplonej ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nero32 26.09.2022 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2022 folię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nero32 26.09.2022 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2022 Z którą belką chcesz dać sobie spokój? Z kalenicową czy tą dolną spinającą dwie murłaty? Druga krokiew jest przy ścianie ale raczej przy ocieplonej ścianie. z kalenicową, jest przy ścianie z miejscem na ocieplenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 26.09.2022 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2022 folię Acha. Weź zrób sobie taki eksperyment, skoro nie czujesz sił działających na więźbę: z katalogi swojej dachówki ceramicznej pobierz wagę 1 m2 dachówki (będzie coś z 40 kg) policz, ile m2 każdej połaci będzie wystawać poza obrys pomnóż te m2 przez masę każdego m2 swojej dachówki włóż do wora tyle kg kamieni, ile Ci wyszło z poprzedniego punktu i powieś w środku wystającego kawałka murłaty Możesz dla porządku zmierzyć odległość końca murłaty od gleby przed i po powieszeniu wora z kamieniami I pamiętaj, że o tylko jedna siła, działająca pionowo w dół. A dojdzie Ci jeszcze siła skrętna na murłacie, siła skrętna na wystającej połaci, siła grawitacji w środku każdej z 4 krokwii oraz siły "podwiewające" okap. Sama murłata się skręci na odcinku w powietrzu. Wiesz, poszukałem w swojej poczcie jedną z wersji więźby prefabrykowanej, gdzie zażyczyłem sobie wysuwu 1,1 m i konstruktor mi to zrobił na pięciu płatwiach i kratownicy. A Ty chcesz na samych murłatach to wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 26.09.2022 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2022 z kalenicową, jest przy ścianie z miejscem na ocieplenie A co z belka spinającą dołem krokwie w poziomie murłat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 26.09.2022 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2022 Wiesz, poszukałem w swojej poczcie jedną z wersji więźby prefabrykowanej, gdzie zażyczyłem sobie wysuwu 1,1 m i konstruktor mi to zrobił na pięciu płatwiach i kratownicy. A Ty chcesz na samych murłatach to wykonać. Żeby nie było jak w filmie Grek Zorba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 26.09.2022 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2022 Żeby nie było jak w filmie Grek Zorba. No i właśnie chodzi o to, żeby do "pięknej katastrofy" nie dopuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nero32 27.09.2022 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 dobrze więc poukładajmy to. co zrobić żeby było dobrze puki mam możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 27.09.2022 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 wrzuć więcej fotek, jakieś rysunki z wymiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nero32 27.09.2022 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 (edytowane) https://www.youtube.com/watch?v=T7N-V9IiFc4https://www.youtube.com/watch?v=117vKtbZSPMprzeglądam ten film i się zastanawiam czy ten dach jeszcze stoi, moja konstrukcja jest o wiele mocniejsza, mam jętki, mniejszą rozpiętość i chyba mniejsze wysunięcie. Edytowane 27 Września 2022 przez nero32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.09.2022 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 https://www.youtube.com/watch?v=T7N-V9IiFc4 https://www.youtube.com/watch?v=117vKtbZSPM przeglądam ten film i się zastanawiam czy ten dach jeszcze stoi, moja konstrukcja jest o wiele mocniejsza, mam jętki, mniejszą rozpiętość i chyba mniejsze wysunięcie. Miałeś wrzucić swój dach. Chyba jesteś przekonany do dobrego wykonania swojego dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts