Murator1 26.09.2022 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2022 Stos-- minus 20% wzięło się stąd że 80%z oddanej energii jest dla mnie a 20%dla energetyki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator1 26.09.2022 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2022 d7d -a no właśnie w aplikacji mam mniej wyprodukowane niż na liczniku wyświetlacza i co teraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 26.09.2022 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2022 d7d -a no właśnie w aplikacji mam mniej wyprodukowane niż na liczniku wyświetlacza i co teraz... Nie ma takiej możliwości że wyeksportowałeś do sieci więcej niż falownik wyprodukował. Możliwe, że masz coś źle podłączone lub źle działa aplikacja. Nie masz 80% z tego co wyeksportowałeś. To były stare zasady. Teraz rozliczasz się kasą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 26.09.2022 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2022 Stos-- minus 20% wzięło się stąd że 80%z oddanej energii jest dla mnie a 20%dla energetyki.. Jeżeli panele masz od 4 dni to w jaki sposób możesz podlegać pod system opustów? Tylko w systemie opustów istniało to 20%/80% dla instalacji do 10kWp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator1 27.09.2022 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 stos- a możliwe,bo jeszcze nie dotarły papiery.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 27.09.2022 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 stos- a możliwe,bo jeszcze nie dotarły papiery.. Papiery wpływają na to, kiedy wymieniają licznik. Więc falownik (bo rozumiem, że to nazywasz apką) może zmierzyć coś zanim licznik zostanie zamontowany. Do tego masz autokonsumpcję, której licznik ZE nie może zmierzyć, bo przez niego nie przechodzi. Więc wskazania licznika muszą być niższe, niż falownika. Chyba, że apką nazywasz e-bok ZE. Wtedy pewnie aktualizuje ona dane z opóźnieniem i naturalne jest, że są niższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.09.2022 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 stos- a możliwe,bo jeszcze nie dotarły papiery.. Jesteś na nowych czy na starych zasadach? Miałeś włączoną produkcją z instalacji PV przed wymianą licznika na dwukierunkowy lub miałeś wcześniej założony licznik dwukierunkowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator1 27.09.2022 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 (edytowane) Witam -co do licznika to został ,czyli był dwukierunkowy,co do apk na smartfony to Aiswei ,co do zasad to fotowoltaika pracuje już tydzień..... umowy jeszcze mi nie przysłali tak że nie wiem nawet na jakich jestem warunkach.. Edytowane 27 Września 2022 przez Murator1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.09.2022 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Witam -co do licznika to został ,czyli był dwukierunkowy,co do apk na smartfony to Aiswei ,co do zasad to fotowoltaika pracuje już tydzień..... umowy jeszcze mi nie przysłali tak że nie wiem nawet na jakich jestem warunkach.. Jesteś na nowych zasadach bo nie możesz być na starych zasadach. Chyba że instalacja PV została zgłoszona do ZE jako gotowa przed 01.04.2022. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator1 27.09.2022 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 d7d-chyba raczej tak jak piszesz ale zobaczymy jak będzie umowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 27.09.2022 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Jesteś na nowych zasadach bo nie możesz być na starych zasadach. Chyba że instalacja PV została zgłoszona do ZE jako gotowa przed 01.04.2022. Chyba że ma instalację założoną i dofinansowaną przez gminę która podpisała z nim umowę przed 1.04.2022. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator1 27.09.2022 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 d7d - podpowiedź mi,rano zapisałem stan kod1.8.0 czyli pobór energii z sieci teraz sprawdziłem i ten pobór się zwiększył czy tak powinno być skoro dziś było słoneczko i to co produkuje foto....najpierw idzie do domu czyli nie powinno nic się zmienić na liczniku,a dlaczego tak nie jest.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 27.09.2022 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 d7d - podpowiedź mi,rano zapisałem stan kod1.8.0 czyli pobór energii z sieci teraz sprawdziłem i ten pobór się zwiększył czy tak powinno być skoro dziś było słoneczko i to co produkuje foto....najpierw idzie do domu czyli nie powinno nic się zmienić na liczniku,a dlaczego tak nie jest.. Zapewne bilansowanie międzyfazowe odbywa się w komputerze ZE a nie w liczniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator1 27.09.2022 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Stos- ok dzięki czyli co mogę spać spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 27.09.2022 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Stos- ok dzięki czyli co mogę spać spokojnie. Tak, jeśli to jest Twój jedyny problem. Szczegółów rozliczenia dowiesz się z faktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.09.2022 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Chyba że ma instalację założoną i dofinansowaną przez gminę która podpisała z nim umowę przed 1.04.2022. Masz rację, może tak być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.09.2022 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 d7d - podpowiedź mi,rano zapisałem stan kod1.8.0 czyli pobór energii z sieci teraz sprawdziłem i ten pobór się zwiększył czy tak powinno być skoro dziś było słoneczko i to co produkuje foto....najpierw idzie do domu czyli nie powinno nic się zmienić na liczniku,a dlaczego tak nie jest.. Tak powinno być bo pobór z sieci masz większy niż produkcją z PV.i wtedy rośnie 1.8.0 / 1.8.1 Sprawdź produkcję oddaną do sieci czyli 2.8.0 lub 2.8.1 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator1 27.09.2022 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Moja instalacja nic nie ma wspólnego z dofinansowaniem,co do 2.8.0 też się zwiększyło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 27.09.2022 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Moja instalacja nic nie ma wspólnego z dofinansowaniem, To zapomnij o 80%/20%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator1 27.09.2022 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 stos- no dobra ok.pisalem że jeszcze papiery mi nie przyszły,jak by nie było to co teraz mam te panele zdjąć z dachu i na targu sprzedać,trzeba czekać, zobaczymy może nie będzie tak źle dziś to już wszystko, na razie to tyle pozdro...dla was... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts