klopsildo 03.10.2022 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2022 Cześć! Mam zagwozdkę jaki typ ogrzewania zastosować w pokoju w piwnicy. Będzie to warsztat z funkcją spania. Zimą używany przez weekendy raz na 2 tygodnie. Powierzchnia 20mkw, do sufitu max 2m. Bardzo ważne bym mógł włączać ogrzewanie zdalnie, aby włączyć to wcześniej i nie czekać na nagrzanie się pomieszczenia. Jeżeli chodzi o ekonomię, koszt eksploatacji raczej pomińmy. Po głowie chodzi mi zastosowanie folii grzewczej, lecz na forum raczej jest odradzana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.10.2022 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2022 może promiennik podczerwieni sufitowy? Miałam okazję korzystać z takowego w domku letniskowym i nie trzeba było czekac długo na uczucie ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.10.2022 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2022 Farelka najtaniej w montażu i szybko nagrzeje (zdalne odpalanie przez "smart" gniazdko). Oczywiście jak Cię koszty prądu nie przerażają. Ja bym klimę montował. Podczerwień w miarę OK - ale ciepło robi tylko tam, gdzie "świeci" - czyli co najmniej dwa prawdziwe promienniki trzeba zamontować, żeby ciepło było z obydwu stron. Folie są drogie w montażu i mają małą moc więc szybko nie nagrzeją. Oczywiście musisz tam zapewnić dostęp do internetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts