laskos 04.10.2022 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2022 Witam, jestem na etapie stropu. Moje pytanie brzmi jakich kantowek najlepiej użyc jako podpory pod deski tworzące blat na którym będę wylewał strop. Czy np 1 sztuka deski póltorówki na sztorc zda egzamin czy lepiej dać 2 i zbić ze sobą? Stemple drewniane. Rozstaw co 90 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.10.2022 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2022 Wynajmij szalunek systemowy. Łatwiej wypoziomować. Calówki powygina jak nic. Strop to z 400kg/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laskos 04.10.2022 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2022 Myślałem o tym ale deski którymi zaszaluje strop chce wykorzystać do deskowania dachu. Deski nie wygnie jak będzie dobrze podparta i chodzi mi właśnie o wymiary tych podpór, jakiej szerokości i wysokości będą najodpowiedniejsze. Czy np Deska 1,5cala będzie ok, czy 2x 1,5 cała lub kantowka o konkretnych wymiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.10.2022 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2022 Jesteś w anglosaskim kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pauliq 04.10.2022 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2022 Deska na sztorc zda egzamin. U mnie tak robiono i wszystko grało, nic się nie wyginało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 04.10.2022 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2022 Wynajmij szalunek systemowy. Łatwiej wypoziomować. Calówki powygina jak nic. Strop to z 400kg/m2. Nie opowiadaj bo dobry majster deskami pięknie potrafi zrobić szalunek. Jak ktoś nie umie to szalunek systemowy też nie pomoże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 04.10.2022 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2022 Jako szalunek deska 1,5 cala lub płyta osb smarowana olejem.Ładnie odchodzi strop gładki a następnie przyda się do pokrycia dachu,Do podparcia belka poziomo i stemple systemowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.10.2022 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2022 Nie opowiadaj bo dobry majster deskami pięknie potrafi zrobić szalunek. Jak ktoś nie umie to szalunek systemowy też nie pomoże. Stemplem systemowym kręcisz i co do mm z niwelatorem jesteś w stanie wypoziomować (czy jak kto lubi podnieść środek, żeby po rozszalowaniu był w poziomie). Zabawa nieregulowanymi stemplami niemożliwa z taka dokładnością - a i nikomu nie chce się bawić z klinami czy podkladkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laskos 04.10.2022 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2022 Jako szalunek deska 1,5 cala lub płyta osb smarowana olejem. Ładnie odchodzi strop gładki a następnie przyda się do pokrycia dachu, Do podparcia belka poziomo i stemple systemowe. Deska póltorówki na blaty? Myślałem o standardowej szalunkowe calówce. Póltorówkę na sztorc jedynie. Co do stempli systemowych do rozważenia, faktycznie będzie łatwiej ogarnąć pod niwelator wówczas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts