karolinawarzycha 09.10.2022 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2022 Czym najkorzystniej jest zaślepić otwór między murłatą a krokwiami jaki powstał na skrajach ścian budynku? Pytam, bo w okolicy są kuny i obawiam się, że po jak ocieplę budynek styropianem, to nie będzie gwarancji, że kuna nie wydrapie dziury i nie wlezie do wełny mineralnej między krokwiami. Sąsiad mi zwrócił na to uwagę. Mam jeszcze jakieś deski, może by dociąć na wymiar tych otworów i przykręcić między krokwie? Z drugiej strony czytałam wątek o kunach i forumowicze polecali zakupić metalową siatkę na gryzonie. Widziałam takie coś w rolce np. oczko 5 mm, drut fi 0,5 mm. Czy kuna nie przegryzie takiej siatki? Deska wydaje się solidniejsza. Prośba o poradę jeśli ktoś przerabiał ten temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 09.10.2022 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2022 Siatka lub blacha, lepiej trochę grubszy materiał . Deskę wygryzie za jedną noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts