samsu 16.10.2022 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2022 ... , w myśl idei czystszego świata bez CO2.Nomalnie niemożliwy jesteś - o jakim CO2 piszesz – na Ukrainie się kopci ile wlezie i wszystkich zasadniczo jakieś CO2 wali. Tak samo rzecz wygląda z gospodarkami które po za układem „EU daje” prą na przód – ich też jakieś tam CO2 wali i tak pisać by można było o tym dalej a i jak by dobrze poszperał to i w „EU daje” by znalazł takich co o CO2 drą japy choć ich CO2 też wali - choć by z względu tego, że to na ich polecenie inni kopcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 16.10.2022 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2022 Widzę, że jednak zrobiłeś jak prosiłem i stąd tak samokrytka - no nie bądź dla siebie taki srogi acz skoro upierać się przy tym będziesz, to niech Ci będzie i tak "cukiereczku" Napiszę jaśniej bo jako duże dziecko udajesz, że jednak nie zrozumiałeś. @samsu - jesteś jak dużo dziecko. Podobni jak inny nazywający kogoś na forum "cukiereczek". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 18.10.2022 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2022 (edytowane) Kontynuując przewrotnie, skoro "węgiel był tam pierwszy" to dajmy mu tam pozostać. Czyli rozumiem, że gdyby badania wykazały obecność pokładów węgla kilkaset metrów pod Twoim domem i gdyby powstał plan wydobycia tego węgla, składowania odpadów na hałdzie 2km od Twojego domu, budowy drogi dla "wanien" pod oknem, to w imię "niezależności" od importowanych nośników energii poparłbyś ten projekt ? Bo widzisz - Ty wiesz tyle, że ten węgiel gdzieś tam jest. Ale jaki, jak głęboko, jak kłopotliwy w wydobciu to już nie bardzo... Bogactwa naturalne są po to, żeby z nich korzystać i mieć przewagę nad tymi, którzy ich nie mają. Nie miałbym nic przeciwko, a nawet jakbym miał, to raczej ja bym się dostosował do planów budowy kopalni, a nie żądał, żeby inwestycja dostosowała się do mnie. Mieszkałem w bloku, miałem pod domem linię tramwajową - hałas od 6 do 23 - nie można było swobodnie rozmawiać przy otwartym oknie. Mogłem walczyć z ZTM żeby zlikwidowali torowisko i zrobili chodnik, ale zrobiłem inaczej - mieszkanie dałem na wynajem i wyprowadziłem się pod miasto. Inny przykład - ciotka w latach 90tych wybudowała dom pod miastem, kilka lat temu wybudowano koło niej obwodnicę miasta. Jej córka, która miała się budować obok matki wyprowadziła się 3 kilometry dalej. Absurdem jest gdy inwestycja, która służy tysiącom czy milionom ludzi, jest blokowana bo przeszkadza mniejszej czy większej garstce budzi. Edytowane 18 Października 2022 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 18.10.2022 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2022 Daj spokój , cukierek i tak nie zrozumie. On zakochany w unii , bo unia mu panele dofinansowała lub inną dotację dała. Oczywiście biedny myśli że to tak za darmo , w myśl idei czystszego świata bez CO2. Jakiego czystego świata bez CO2? UE odpowiada raptem za 10% światowej emisji, nawet jak ograniczymy emisję o połowę, to i tak nie będzie to miało na światowy klimat zauważalnego wpływu. Miałoby to sens, gdyby pozostałe kraje ograniczały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 18.10.2022 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2022 Nie tłumacz tego mnie tylko tym zakochanym w unii. Dla mnie ta cała emisja i cała unia to taka bajeczka dla dorosłych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 18.10.2022 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2022 Idea Unii szczytna, nie przeczę, ale patrząc z perspektywy podejścia do emisji co2 innych krajów zupełnie bezsensowna, nieefektywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 18.10.2022 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2022 wiesz może gdzie jest węgiel ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 18.10.2022 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2022 Napiszę jaśniej bo jako duże dziecko udajesz, że jednak nie zrozumiałeś. @samsu - jesteś jak dużo dziecko. Podobni jak inny nazywający kogoś na forum "cukiereczek".Ale „słodziak” do tego z Ciebie - „cukiereczku/słodziaku” w czym masz problem by odnieść się do tego co bezpośrednio skierowałem do Cibie, by Ci zadanie ułatwić trochę nie omieszkaj się również odnieść i do tego : #90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 18.10.2022 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2022 Nie tłumacz tego mnie tylko tym zakochanym w unii. Dla mnie ta cała emisja i cała unia to taka bajeczka dla dorosłych. Zaraz zaraz przecież nie po to unia dopuściła podmioty spoza energetyki aby było tanio tylko po to aby bezzasadnie krawaciaże się najnormalniej na czyjejś krwawicy dorabiali bajońskie sumki za friko i tak to trzeba czytać a nie jakieś utopijne bzdety o ochronie klimatu bo klimat oni mają ciężko gdzieś i dale temu przykład a chociażby wyłączając z restrykcji auta spalinowe obrzydliwie drogie czy prywatne jumbojety czy tam inne jakies samolociki ale przeciętny kłapouch przy tv myśli że oni nam chcą dobrze bucha cha bucha cha . ps o te ETS-y mi chodziło oczywiście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 18.10.2022 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2022 A co się stało z dziurą ozonową? Za młodu byłem codziennie karmiony tym ozonem, prawie doktorat zrobiłem oglądając samą TV. I co teraz, przeszła obok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 18.10.2022 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2022 A co się stało z dziurą ozonową? Za młodu byłem codziennie karmiony tym ozonem, prawie doktorat zrobiłem oglądając samą TV. I co teraz, przeszła obok?Jak była mała, to było ją widać a teraz jest tak duża, że nie ma czym tego ogarnąć by to zobaczyć – no i dzięki temu problemu już ni ma. @goguś a skąd ci się wzięli „krawaciarze” na Śląsku tudzież w „EU daje” - no tak jakoś z tym już jest, że do miodu to nawet muchi lecom - jak by u siebie siedziały na gównie, to przynajmniej by było wiadomo czym i dlaczego, to tak a nie inaczej jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 20.10.2022 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2022 Wracając do tematu - znalazłem węgiel jest na tej stronie:https://cieplo.gov.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.10.2022 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2022 A co się stało z dziurą ozonową? Za młodu byłem codziennie karmiony tym ozonem, prawie doktorat zrobiłem oglądając samą TV. I co teraz, przeszła obok? https://naukaoklimacie.pl/aktualnosci/dziura-ozonowa-historia-sukcesu-365/ https://konkret24.tvn24.pl/swiat/ktos-wie-co-sie-stalo-z-dziura-ozonowa-jest-wyjasniamy-ra1091315 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 21.10.2022 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2022 A co się stało z dziurą ozonową? Za młodu byłem codziennie karmiony tym ozonem, prawie doktorat zrobiłem oglądając samą TV. I co teraz, przeszła obok? Z tą dziurą jest jak teraz ze sztucznym mięsem. Dzisiaj Kuźmiuk prosił Polskich rolników o powrót do małych rodzinnych hodowli trzody chlewnej. Unia będzie dawać duże dopłaty po widzi że może nam zagrażać głód. Tak samo jest, było i będzie z węglem a jak trwoga to każdy pyta gdzie jest węgiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.10.2022 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2022 No to chyba nie ma trwogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 21.10.2022 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2022 Tak samo jest, było i będzie z węglem a jak trwoga to każdy pyta gdzie jest węgiel. A po co nam węgiel? Trzeba było budować atomówki, bo od dawna jest trwoga o przestarzałe węglówki i sieć, a nie o węgiel. Teraz to już nie chodzi o to po ile będzie kWh, tylko czy w ogóle będzie. Zresztą, na nowego srajfona kasa w budżecie się zawsze znajdzie, ale dopłacić 5 tysi do grubszego styropianu w nowobudowanym domu to już się nie opłaca. To teraz szukajcie węgla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 22.10.2022 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2022 (edytowane) A po co nam węgiel?Co racja to racja – tak jak teraz, to po co za wywóz spadających liści z drzew płacić skoro można z nich energię uzyskać do ogrzania chaty i grzania CWU – pomyśl co o tym może wujaszka przekabacisz na to. Trzeba było...Tak/tak - trza nam było z nazistami iść na Moskwę a później z sowietami na Berlin, to wtedy w https://www.konflikty.pl/historia/druga-wojna-swiatowa/teheran-jalta-poczdam-konferencje-wielkiej-trojki/ by nas może nie sprzedali i my by mieli nie tylko atomówki ale i może też coś w rodzaju Czarnobyla lub https://pl.wikipedia.org/wiki/Katastrofa_elektrowni_j%C4%85drowej_Fukushima_Nr_1 za sobą i nie trza by było jak mantry tego i o tym powtarzać, że trza było, bo by to już było za nami. Teraz to już nie chodzi o to po ile będzie kWh, tylko czy w ogóle będzie.Ooo Taakkk do tego wszystkiego jeszcze atomówek faktycznie nam trzeba - no chyba tylko po to by Polskę zamienić w radioaktywną pustynię. Zresztą, na nowego srajfona kasa w budżecie się zawsze znajdzie, ale dopłacić 5 tysi do grubszego styropianu w nowobudowanym domu to już się nie opłaca. A co wujaszek o buforze ciepła sądzi - ma na to zdanie jakieś czy z powodu braku węgla w kotłowni będzie spędzał noce, by nie zamarznąć jak przyjdą mrozy? To teraz szukajcie węgla.Ile jeszcze o tym będzie – po co go szukać jak doskonale wiadomo o tym co się z nim porobiło i gdzie go wypchnęli za psie pieniądze – dzięki temu teraz mają złoty biznes na tym. Coś z pamięcią – już nie pomny antysmogowych jesteś – zapomniałeś o kotłów wymianie i nadchodzących wymianach : na te do których jest tylko paliwo dedykowane – no i ten przewał z prądem by przypadkiem ludzie na ogrzewanie elektryczne się nie przeszli – tak źle i tak nie dobrze - ale zasada płać albo zdychaj ma się wybornie i wyśmienicie oraz dobrze. No i dowodzik na to mały : POLSKA PODZIELONA - Edytowane 22 Października 2022 przez samsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 22.10.2022 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2022 A po co nam węgiel? Trzeba było budować atomówki, bo od dawna jest trwoga o przestarzałe węglówki i sieć, a nie o węgiel. Teraz to już nie chodzi o to po ile będzie kWh, tylko czy w ogóle będzie. Zresztą, na nowego srajfona kasa w budżecie się zawsze znajdzie, ale dopłacić 5 tysi do grubszego styropianu w nowobudowanym domu to już się nie opłaca. To teraz szukajcie węgla. No masz trochę racji z tym ajfonem , ludziska używają stare żeliwne strucle bo są trwałe i nie ważne że one na węglu mają sprawnośc pewnie nie większą niż 20 proc ale grzeje i nic to że zamiast 2 ton spalać spala 6 ale jest trwały masakra , auto czy te przysłowiowe srajfony co rok by wymieniali ale kupić jakiś kocioł toć to siara bo nikt tego nie widzi a tak van albo nadgryzone jabłko jest widoczne zwłaszcza jak wysoko się go trzyma :lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 22.10.2022 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2022 No masz trochę racji z tym ajfonem , ludziska używają stare żeliwne strucle bo są trwałe i nie ważne że one na węglu mają sprawnośc pewnie nie większą niż 20 proc ale grzeje i nic to że zamiast 2 ton spalać spala 6 ale jest trwały masakra , auto czy te przysłowiowe srajfony co rok by wymieniali ale kupić jakiś kocioł toć to siara bo nikt tego nie widzi ...@goguś – a co za problem do żeliwnikoa wymiennik dołożyć – żeliwnioki były i są dalej sprzedawane – wiesz coś co oni wykombinowali by to się do sprzedaży nadawało w myśl nowych przepisów, pudło to samo ale jeśli o sprawność idzie, to normę trzyma, więc co? Do tego tam gdzie antysmogowej ni ma, to niby jak ma kto o tym myśleć a że kopci jak napisałeś, to tylko jest winą tego, że ludzie świadomości nie mają i niby jak wpaść na to mają, żeby ten stan rzeczy zmienić. Uważasz, że to co ma miejsce w obecny czas z paliwami coś zmieni – wątpię, bo jak nadmieniłem już o tym – kto i jak ma im powiedzieć o tym – skoro polityka państwa jest taka a nie inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 22.10.2022 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2022 no i ten przewał z prądem by przypadkiem ludzie na ogrzewanie elektryczne się nie przeszli – tak źle i tak nie dobrze - ale zasada płać albo zdychaj ma się wybornie i wyśmienicie oraz dobrze. No i dowodzik na to mały : POLSKA PODZIELONA - To wierzchołek góry lodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts