materix 14.10.2022 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2022 Witam! Mam pytanie odnośnie włączenia ogrzewania po położeniu płytek na podłodze i ścianach. Wiec pytanie polega na tym, ze glazurnik położył płytki mniej więcej ok 30h wcześniej po czym Ja nieświadomie włączyłem 10h temu piec gdzie ogrzewanie jest podłogowe, czy przez te 10h mogą wyjść jakieś powikłania? Temperatura została ustawiona na 19 stopni, klej to Sopro FF450 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pauliq 14.10.2022 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2022 Jeśli temp na podłodze ma 19* to nie powinno się nic stać. Ale skonsultuj to z glazurnikiem bo to defakto jego gwarancja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.10.2022 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2022 Mam pytanie odnośnie włączenia ogrzewania po położeniu płytek na podłodze i ścianach. Wiec pytanie polega na tym, ze glazurnik położył płytki mniej więcej ok 30h wcześniej po czym Ja nieświadomie włączyłem 10h temu piec gdzie ogrzewanie jest podłogowe, czy przez te 10h mogą wyjść jakieś powikłania? Temperatura została ustawiona na 19 stopni, klej to Sopro FF450 Jaką masz temperaturę wewnątrz? Ogrzewanie faktycznie działa? Wcześniej wygrzałeś podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
materix 14.10.2022 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2022 Jaką masz temperaturę wewnątrz? Ogrzewanie faktycznie działa? Wcześniej wygrzałeś podłogówkę? Podłoga była wygrzewają przez ok 2 tygodni do 36 stopni, piec dziś w nocy chodził maksymalnie 10h, płytki zostały położone przed włączeniem pieca ok. 30h wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
materix 14.10.2022 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2022 Dodam, ze jestem kompletnym laikiem w tym temacie i nawet nie pomyślałem, żeby tego pieca nie włączać, a chciałem sprawdzić czy jest prawidłowo podłączony, nie dostałem tez żadnej informacji żeby nie włączać tego pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 14.10.2022 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2022 Nic nie powinno się stać pod warunkiem że na kotle jest regulator pogodowy ustalający temperaturę zasilania podłogówki. Obecnie na zewnątrz są jeszcze temperatury dodatnie więc temperatura podłogi nawet ok 30*C po owych 20 - 30h normalnego schnięcia nic się nie stanie.Klej umożliwia fugowanie już po 24h więc powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.10.2022 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2022 Podłoga była wygrzewają przez ok 2 tygodni do 36 stopni, I jaką wilgotność miały na koniec? Trochę krótko i trochę niska temperatura. https://forum.muratordom.pl/showthread.php?64128-Wygrzewanie-pod%C5%82og%C3%B3wki Skutkiem może być mocne pracowanie wylewki i pękanie bądź odspajanie płytek - zwłaszcza, że ten klej nie ma S1 ani S2. Teraz mleko się już rozlało. Nie wiem, co bym zrobił w tej sytuacji - czy zrobił wygrzewanie, żeby ewentualne problemy wyszły jak najszybciej i żeby glazurnik je od razu naprawił. Czy grzał jak najdelikatniej, żeby na spokojnie wylewka doschła bez większych odkształceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
materix 14.10.2022 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2022 Piec został wyłączony dziś o 8 rano, włączony został ok godziny 22, czujnik pogodowy tez jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts