UŻYTKOWNIK 012421 18.10.2022 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2022 Dzień dobryOtóż interesuje mnie pewien projekt domu, niestety w tym projekcie materiał przewidziany na ściany zewnętrzne to beton komórkowy. Posiadam znaczne ilości pustaka ceramicznego, kupiłem jeszcze przed kryzysem po normalnej cenie i tego właśnie materiału chciałbym użyć podczas budowy domu. Rozumiem że materiał można zmienić w trakcie adaptacji przez projektanta, aczkolwiek zastanawiam się czy jest to w ogóle opłacalne. Czy ktoś miał już podobne doświadczenia i się z nimi uporał? Dodam, że z pewnych względów ten projekt jest dla mnie wręcz idealny i nie chcę szukać innego. Słyszałem też że projekty indywidualne są bardzo drogie, więc ta opcja raczej odpada. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 18.10.2022 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2022 Dzień dobry Otóż interesuje mnie pewien projekt domu, niestety w tym projekcie materiał przewidziany na ściany zewnętrzne to beton komórkowy. Posiadam znaczne ilości pustaka ceramicznego, kupiłem jeszcze przed kryzysem po normalnej cenie i tego właśnie materiału chciałbym użyć podczas budowy domu. Rozumiem że materiał można zmienić w trakcie adaptacji przez projektanta, aczkolwiek zastanawiam się czy jest to w ogóle opłacalne. Czy ktoś miał już podobne doświadczenia i się z nimi uporał? Dodam, że z pewnych względów ten projekt jest dla mnie wręcz idealny i nie chcę szukać innego. Słyszałem też że projekty indywidualne są bardzo drogie, więc ta opcja raczej odpada. Pozdrawiam Nie jest prawdą, że projekty indywidualne muszą być drogie. Mój i przykład wielu innych na to wskazuje. Zamiana suporexu na ceramikę nie powinno stanowić problemu dla projektanta. Jak masz towar, to zdecydowanie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 19.10.2022 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2022 Zmiana materiału ściennego raczej nie jest istotna więc autor projektu wyda zgodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 21.10.2022 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2022 Zmień to w projekcie albo bierz co jest i tyle a stawiaj z ceramiki. W praktyce nikogo to nie będzie interesowało z czego postawisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts