lukaszo11 23.10.2022 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2022 Hej,macie może jakiegoś zaufanego producenta mat filtracyjnych do reku ? F7, G4Nieco boję się zakupić na znanym portalu aukcyjnym aby nie był to badziewPoradzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 27.10.2022 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2022 Pytaj u producentów filtrów.Bo oni wypuszczając produkt na rynek muszą mieć potwierdzenie typu materiału z jakiego produkują filtry.Masz więcej szans na zakup sensownego produktu.Producenci mat nie zajmują się sprzedażą detaliczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszo11 27.10.2022 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2022 dzięki dopytam - dam znać ps. bo walcze teraz z nową instalacją i próbuję ją zbilansować. Jaka powinna być różnica pomiędzy czerpnią a wyrzutnią w % ? Mam 9 rurek fi75 na 4 anemostaty nawiewne i 8 rurek na 3 anemostaty wywiewne Jak patrzyłem prostym miernikiem predkości wiatru - po ściagnięciu kratek czerpni i wyrzutni - na czerpni fi200 miałem ok 2,4 m/s a na wyrzutni tylko 1,5 m/s Czy taka różnica powinna być ( wg. mnie za duża ) czy moge to uregulować np zwiększajać % prędkość wentylatora wywiewnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wello 29.10.2022 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2022 Na czerpni masz 271m^3/h, a na wyrzutni 170m^3/h.To oznacza, że albo w niepoprawny sposób dokonujesz pomiaru, albo 100m^3 w ciągu godziny wylatuje na zewnątrz nieszczelnościami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszo11 29.10.2022 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2022 hmm jak to mierzę tu i teraz - to chyba ciężko to obierać w ramy czasowe ?Chyba raczej mam coś źle skoordynowane skoro jest taka różnica ... tz. znacznie większy nawiew?Jaka powinna być ?różnica pomiędzy nawiew / wywiew ? 15% ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.10.2022 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2022 hmm jak to mierzę tu i teraz - to chyba ciężko to obierać w ramy czasowe ? Mierzenie prędkości nie ma sensu. Potrzebujesz rękaw i zmierzyć przepływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszo11 30.10.2022 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2022 Anemometr testo 417 bedzie ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 30.10.2022 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2022 Tak, ale z rękawem pomiarowym. Bez rękawa pomiary są dalekie od dokładności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 01.11.2022 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2022 Co za brednie.Znając prędkość przepływu powietrza i średnicę przewodu można obliczyć przepływ.Prawa fizyki w wentylacji dalej obowiązują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszo11 01.11.2022 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2022 średnicę przewodu przy anemostacie ( kawałka rury od puszki przez strop po anemostat ) czy średnice "rurek" przychodzących do skrzynki rozprężnej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 02.11.2022 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2022 Średnicę w miejscu pomiaru prędkości powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszo11 02.11.2022 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2022 no to tak robiłem - ścigałem anemostat i mam rurę fi 100 która idzie przez strop do puszki - mierzyłem prostym miernikiem z All.... i przeliczni z apli ro-eslide - suwaki.Dokładności nie będzie idealnej - ale "coś tam" pokaże - przynajmniej tak mi sie wydawało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wello 03.11.2022 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2022 Przepływ powietrza w rurze nie jest linearny, dlatego pomiar prędkości przepływu powietrza bez balometru jest bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts