Biologicznie_czynny 27.10.2022 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2022 Witam, Mam problem z całkowicie niedrożną wentalcją w starym domu jednorodzinnym. Problem jest taki, że to stary dom "trójrodzinny", w którym kanały wentylacyjne poprowadzono uskokami, których oczywiśce nie ma w dokumentacji. Te uskoki są na wysokości mieszkania sąsiada z góry, więc nie mogę od tak kuć na ślepo. Czy istnieje jakieś urządzenie, które powoliłoby je zmapować w ścianach? Znalazłem w anglojęzycznym necie coś takiego jak Walabot DIY, ale opinie nie są pochlebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.10.2022 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2022 Co to znaczy "kanały wentylacyjne prowadzono uskokami" ?Masz wejście na dach domu?Na której kondygnacji masz swoje mieszkanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 31.10.2022 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Witam, Mam problem z całkowicie niedrożną wentalcją w starym domu jednorodzinnym. Problem jest taki, że to stary dom "trójrodzinny", w którym kanały wentylacyjne poprowadzono uskokami, których oczywiśce nie ma w dokumentacji. Te uskoki są na wysokości mieszkania sąsiada z góry, więc nie mogę od tak kuć na ślepo. Czy istnieje jakieś urządzenie, które powoliłoby je zmapować w ścianach? Znalazłem w anglojęzycznym necie coś takiego jak Walabot DIY, ale opinie nie są pochlebne. Możesz spróbować dowolny wykrywacz konstrukcji drewnianej, ale żadnej gwarancji nie dam. Jest tego pełno na rynku w cenie kilkadziesiąt do kilkuset zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biologicznie_czynny 07.11.2022 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2022 Co to znaczy "kanały wentylacyjne prowadzono uskokami" ? Masz wejście na dach domu? Na której kondygnacji masz swoje mieszkanie? Kondygnacja druga. Nade mną jest jeszcze jedna. Na dach da się się wejść i byłem tam. Wpuszczałem kulę metalową, ale kanał nie jest w pełni pionowy, więc ciężko go udrożnić w ten sposób... Uskoki polegają na tym, że kanał wentylacyjny zakręca wewnątrz ściany niczym droga za znakiem A-1 lub A-2. Tak go zbudowano twórczo i nie sporządzono dokumentacji tych zakrętów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts