karolaga1 28.10.2022 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2022 Mama do wykonania ściankę ogniową na garażu 3 x 25 cm =75 Pojawił sie problem po zamontowaniu murłaty zostało mi tylko około 10 cm na pustak szerokości 12 cm ma wymurować na 75 cm według mnie jest to wąska szerokość muru, i mam pytanie czy mogę wykorzystać murłatę jako podstawę pod mur z pustaków 24 cm ? Powstało by cos w rodzaju muru pruskiego , i tu zdjęcie jak to byłoby w przypadku wykonania muru według projektu lub inny pomysł jak wykonać tą ścisnkę ogniową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 28.10.2022 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2022 Na tej murłacie będą jakieś krokwie? Jeśli tak, to jaki jest sens stawiania ścianki ogniowej, przebijanej krokwiami? Ja bym na murłacie niczego nie murował, bo drewno pracuje i nie jest stabilnym podłożem. Obok murłaty możesz zastosować bloczki węższe niż 12 cm. Wrzuć jakiś rysunek z tym projektem, ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts