VitGryfny 01.11.2022 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2022 Witam wszystkich, Zamówiłem mnóstwo ton piasku zasypowego, który dostarczono a następnie zagęszczono i zalano chudym betonem. Po luźnej rozmowie z wykonawcą powiedział, że straszne grudy ilaste miał piach więc zacząłem badać temat i stwierdziłem, że to z pewnością nie jest piasek zasypowy tylko odpad z innej budowy. Faktycznie spora cześć to dość gruby piasek, ale oprócz tego iły i ziemia o frakcji do 30 cm. Na moje oko ilość ilów to spokojnie ponad 15-20% Dostawca nie posiadał własnych kruszyw więc przywoził je z zaprzyjaźnionego składu. Pytanie czy to się nadaje, czy istna tragedi? Kuć chudziaka i wybierać i uzupełniać pospółką? Na fotografiach widoczna zawartosc piasku, nie wyglada w calosci w taki sposob. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 01.11.2022 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2022 Ktoś potwierdził, że piasek został zagęszczony do poziomu przewidzianego w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabi88 04.11.2022 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 Jak było to uczciwie zagęszczane i nie padał deszcz w tym czasie to jakoś specjalnie bym się nie obawiał. Ale warto sprawdzić poziom zagęszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziomeko 29.07.2024 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2024 To nie był mój pomysł. Mój były szef potrzebował tej pracy, żeby wyświadczyć klientom przysługę, dali mu do tej pracy ciężarówkę i tak robi wszystkie swoje ściany. Od teraz będę robić ściany inaczej, bez tej myszki miki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziomeko 31.07.2024 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2024 On 7/29/2024 at 12:13 PM, ziomeko said: To nie był mój pomysł. Mój były szef potrzebował tej pracy, żeby wyświadczyć klientom przysługę, dali mu do tej pracy ciężarówkę i tak robi wszystkie swoje ściany. Od teraz będę robić ściany inaczej, bez tej myszki miki. i got this... https://speedtest.vet/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts