Kiki129 07.11.2022 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2022 (edytowane) Hej doradźcie co robić. To podglądowy rysunek mojego aneksu kuchennego, wszystko będzie na jednej ścianie tylko mam problem z okapem i wentylacją. Znajdują się one po prawej stronie (tam gdzie strzałka), natomiast okap chciałabym po lewej i problem jak ukryć rurę. Nie chciałabym robić sufitu podwieszanego bo chce, żeby szafki tworzyły jedną całość pod sufit, plus po lewej jest kolumna a sufit żeby był równo z szafkami i wszystkim to musiałby nachodzić na nią. Ogólnie rozważam dwie opcje: - albo ukrycie rury w szafkach kuchennych, na górze po prostu za listą a szafki byłby odpowiednio niższe - zamiast okapu pochłaniacz, ale nie wiem czy jest ok. Wizja filtrów do mnie nie przemawia ale obok aneksu jest okno balkonowe i w bloku też brak gazu Dodatkowo nad lodówką obok wentylacji pod okap jest też kratka wentylacyjna. Czy jest jakaś szansa, żeby to jakoś zakryć, w szafce? Chodzi mi, żeby to rozwiązanie było dobre w przypadku kontroli kominiarza. Nie ma u nas gazu A może jesteście w stanie zaproponować coś innego, jestem chętna na propozycje! Edytowane 7 Listopada 2022 przez Kiki129 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 08.11.2022 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 płytę (i okap) przesunąć bliżej komina albo dać pochłaniacz i raz na pół roku wymieniać filtr węglowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzeus86 12.11.2022 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2022 Nie idź w pochłaniacz - będziesz żałował.Głośne, uciążliwe, nieefektywne. Kratki wentylacyjnej nie wolno zakrywac - zaburzysz wentylację we wszystkich pomieszczeniach. Tu raczej nie chodzi o gaz a zwyczajnie o wyciąg powietrza z pomieszczenia. To co proponuję to zamknięcie wyciągu w szafce i nacięcie minimalistyczne frontu w ramach zachowania wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts