raryt 06.12.2022 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 Będę montował narożna wannę akrylową z obudową (bez płytek). Zastanawiam się czy ma sens jakoś dodatkowo docieplić ją ?Jakieś sposoby ? Czym ? Wełną ? Wanna nie będzie używana może często, ale jak będzie to dłuższe kąpiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzeus86 06.12.2022 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 Pierwsze słyszę o docieplaniu wanny... Jak j z to z pewnością nie wełna - ta nie lubi wilgoci a przy bardzo gorącej wodzie może do niej dojsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raryt 06.12.2022 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 No właśnie się zastanawiam czy ma to sens - a jeśli tak jakich materiałów użyć. Bo jeśli za kilkaset złotych można zauważalnie ją docieplić to szybko się to zwróci na rachunkach (dolewanie ciepłej wody). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 06.12.2022 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 Jak chcesz docieplić wannę, to od spodu nie ma sensu. Jest tam fabrycznie ciepło. Ocieplić można boki. Najlepiej zastosować pianę pur. Do nabycia w marketach budowlanych. Mają pianę w małych opakowaniach taką, którą stosuje się do ocieplania poddaszy. Cena jest wysoka, ale dwa opakowania wystarczą.Nie wnikam w zasadność ocieplania wanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ariater 06.12.2022 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 Mowisz - masz: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?220949-Posadowienie-i-obudowa-wanny-bez-n%C3%B3%C5%BCek&p=6217881&highlight=pianka+wanna#post6217881 Przez moment myslalam tak zrobic u siebie, ale obawialam sie, ze to przerasta mozliwosci moich fachowcow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 06.12.2022 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 Będę montował narożna wannę akrylową z obudową (bez płytek). Zastanawiam się czy ma sens jakoś dodatkowo docieplić ją ? Jakieś sposoby ? Czym ? Wełną ? Wanna nie będzie używana może często, ale jak będzie to dłuższe kąpiele. Jak długie te kąpiele być mają? Ja mam wannę akrylową, tzw wolnostojącą, niezabudowaną i lubię poleżeć godzinkę a nic wody dolewać nie muszę. Oczywiście, każdy ma inne wymagania i są tu na forum ludzie, którym spadek lub wzrost temperatury w domu o pół stopnia żyć nie daje ale nie wydaje mi się, byś musiał wannę w zabudowie jeszcze ocieplać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.12.2022 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 Schedpol robi nośniki styropianowe. Ale czy jakiś przypasuje do obudowy to nie wiem - raczej są pod płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts