fercon 07.12.2022 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2022 Witam wszystkich, mam na imię Grzesiek i chciałbym od was poradę odnośnie budowy domu. Planujemy z żoną budowę domu i ze względu na rodzaj wykonywanej działalności, naszedł mnie pomysł z wykonaniem konstrukcji stalowej domu. Mam małą firmę ,wykonuje elementy stalowe, konstrukcję wraz z montażem. Ostatnio wpadła mi w oko płyta warstwowa Balexa łupek. Zastanawiam się czy wypaliłoby wykonać konstrukcję stalową (IPE 140-200) domu i obudować ją płytą, w środku wełna, stelaż i gk, wszystko na płycie postawić na płycie? W mojej okolicy jeden gościu zastosował taką płytę na dach. Co myślicie na ten temat? Jeżeli jest ktoś kto może wyrazić fachową opinię na temat takiej konstrukcji to byłoby super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 08.12.2022 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 To zupełna nisza w segmencie domów jednorodzinnych. Robi się takie domy, np: Na Twoim miejscu zwiedziłbym z pięć takich domów, nawet płacąc mieszkańcom za przekazanie swoich doświadczeń z użytkowania oraz wyciągnął kontakt do architektów, którzy parają się takim projektowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tazz 07.08.2023 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2023 Płyta warstwowa, jest podobna konstrukcyjnie do kontenerów, które coraz częściej wykorzystuje się do budowy domów w Polsce, na zachodzie jest dłuższa tradycja kontenerowa. Wiele firm ma wykonane biurowce w konstrukcji płyty warstwowej, także jak najbardziej jest to możliwe. Takie ściany nie mają "masy" także trzeba brać pod uwagę słabszą samoregulację wilgoci poprzez beton i cegły oraz szybkie zmiany temperatury (podobnie jak w konstrukcjach szkieletowych). Problemem może być brak lub ograniczony zasięg komórek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.09.2023 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2023 Jasne że się da taki dom wybudować. Sa firmyw polsce że budują domy w szkielecie stalowym, jak domy drewniane tylko na stali. Zdecydowanie nie sa to IPE140-200a bardziej to przypomina profile pod g-k. Technicznie sie da ze stali i da sie obudować płytami warswowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts