zukers 08.12.2022 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 Cześć, mam pytanie o drzwi wewnętrzne ościeżnica prosta, czy takie drzwi trzeba kołkować, czy wystarczy sama piana? Są to drzwi 70 marketówki, i jeszcze mam pytanie czym wypełnić szpary za ościeżnicą one mają około 2cm tak aby mi to nie pękało? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.12.2022 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 Wystarczy piana.Producent futryn nie miał maskownic w ofercie? To pozostaje rzeźba z dobieraniem/malowaniem listew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zukers 08.12.2022 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 czyli mówisz że żadna masa nie wchodzi w grę np. uniflot - popęka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 09.12.2022 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2022 Ja p#####ę. Drzwi bez umocowania chcesz zostawić?? Czyli z buta mogę otworzyć?Bez dziadostwa proszę. To nie PRL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.12.2022 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 .... Drzwi bez umocowania chcesz zostawić?? Czyli z buta mogę otworzyć? Bez dziadostwa proszę. To nie PRL. Jeśli u siebie w domu wchodzisz z buta, to mnie nie dziwi taki język. Producenci drzwi czasme przewidują i fabrycznie wiercą otwory na mocowanie śrubą + dają zaślepkę. Szczególnie jak ościeżnica ma 7cm (standardowa ma 10cm) to dałbym śrubę ościeżnicową typu "spax" - osobiście używam ejot (śruba ma średnicę 7mm, wiercę 6mm). Wiercimy dziurę pod kątem, pod uszczelką. O ile w tej marketowej ościeżnicy ona jest bo kiedyś jedna firma jej nie przewidywała (cena! ) Taką ościeżnicę jak na foto "fachowo" obrabia się tynkiem ( całą wnękę+narożnik), a od strony skrzydła - jeśli jest zlicowane z zewnętrzną częścią stosuje się opaskę maskującą. Tylko zaraz.. miało być tanio a tu kolejne wydatki? Dlatego wolę ościeżnicę regulowaną.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 10.12.2022 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 Drzwi zewnętrzne na pianę. Nie no, spoko - czemu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marvinetal 10.12.2022 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 Drzwi zewnętrzne na pianę. Nie no, spoko - czemu nie. Tytuł tematu to Drzwi wewnętrzne czy trzeba kołkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 10.12.2022 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 Racja marvinetalZdjęciem się zasugerowałem lub źle przeczytałem tytuł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts