majkot 21.12.2022 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 dom szczelny z rekuperacją.Koza która mi się podoba https://www.pieceinvicta.pl/piec_invicta_chamane_10 nie posiada możliwości podłączenia dolotu .Czu można to w niej jakoś zamontować Dolot z zewnątrz jest doprowadzony do salonu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.12.2022 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 dom szczelny z rekuperacją.Koza która mi się podoba https://www.pieceinvicta.pl/piec_invicta_chamane_10 nie posiada możliwości podłączenia dolotu .Czu można to w niej jakoś zamontować Dolot z zewnątrz jest doprowadzony do salonu. Ja dolot zatkałem styropianowym korkiem. https://forum.muratordom.pl/entry.php?132775 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 21.12.2022 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 Przecież pytający napisał że ma szczelny dom a nie dziurawy jak w linku i widocznie zależy mu na wymianie powietrza przez wymiennik a nie przez nieszczelności i komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.12.2022 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 (edytowane) Przecież pytający napisał że ma szczelny dom a nie dziurawy jak w linku i widocznie zależy mu na wymianie powietrza przez wymiennik a nie przez nieszczelności i komin. Dom pasywny ma n50<=0,5. "Zwykły" więcej. Do tego wyjaśniłem, jak palenie w kominku pobierającym powietrze z pomieszczenia wpływa na wydajność nawiewu i wywiewu nawet w idealnie szczelnym domu (gdyby ktoś kiedyś takowy zbudował). Edytowane 21 Grudnia 2022 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 21.12.2022 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 A co to ma wspólnego z tym dziurawcem z linku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.12.2022 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 A co to ma wspólnego z tym dziurawcem z linku? W linku nie jest opisany żaden konkretny dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 21.12.2022 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 W linku nie jest opisany żaden konkretny dom. O a myślałem że to Twój, czylin dziurawiec teoretyczny bez możliwości sprawdzenia ot takie pitu pitu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 22.12.2022 01:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 (edytowane) O a myślałem że to Twój, czylin dziurawiec teoretyczny bez możliwości sprawdzenia ot takie pitu pitu. Kiedy u mnie byłeś? I myślisz, że w moim domu jest inny wzór na ciąg kominowy i obowiązuje inna fizyka, niż w innych budynkach? Czy może Rozporządzenie w sprawie WT jest dla mojego domu inne, niż dla innych domów? Edytowane 22 Grudnia 2022 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.12.2022 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 dom szczelny z rekuperacją.Koza która mi się podoba https://www.pieceinvicta.pl/piec_invicta_chamane_10 nie posiada możliwości podłączenia dolotu .Czu można to w niej jakoś zamontować Dolot z zewnątrz jest doprowadzony do salonu.Upodobaj sobie inne urządzenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 22.12.2022 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 (edytowane) Kiedy u mnie byłeś? I myślisz, że w moim domu jest inny wzór na ciąg kominowy i obowiązuje inna fizyka, niż w innych budynkach? Czy może Rozporządzenie w sprawie WT jest dla mojego domu inne, niż dla innych domów? A czytać umiesz? Edytowane 23 Grudnia 2022 przez Remiks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogush 29.12.2022 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 A czytać umiesz? Niech zgadnę : to pytanie retoryczne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts