miodas007 02.01.2023 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 Cześć, do tej pory miałem przez długi czas wsadzony wąż bezpośrednio do odpływu pod pralkę. Ostatnio zaczęło to lekko cieknąć, więc postanowiłem kupić syfon. Wsadziłem wąż na syfon, ledwo co wszedł. Dodatkowo zacisnąłem opaską jak na zdjęciu i cieknie bardzo. Powinienem zastosować jeszcze jakąś uszczelkę ? W jaki sposób to uszczelnić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.01.2023 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 Przecież to nie powinno przeciekać. Sprawdź wewnątrz czy kulka nie jest zablokowana czy lekko się podnosi. To jest szczelne nawet bez tej opaski zaciskowej a głównym powodem jest zanieczyszczenie syfonu, które jeśli się pamięta jest bardzo rzadkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miodas007 02.01.2023 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 Syfon kupiony wczoraj został, jest sprawny.Zdałem sobie jednak sprawę, że na końcu tego węża do chyba jakaś taka gumowa część powinna być czy coś ?Czyżbym miał kupić i zamontować nowy wąż odpływowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.01.2023 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 No fakt jest ta guma, nie zwróciłem uwagi.Może da się na syfon nawinąć jakąś gumową taśmę izolacyjną na to wąż karbowany i ponowić zaciskanie. Trzeba wypełnić karbowanie tego węża by było szczelne.Może być też taśma teflonowa do gwintów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pdothash 02.01.2023 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 do tej pory miałem przez długi czas wsadzony wąż bezpośrednio do odpływu pod pralkę. Ostatnio zaczęło to lekko cieknąć Jakim cudem to mogło cieknąć? Jedyne wytłumaczenie to że za płytko włożony lub sam wąż jest nieszczelny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miodas007 03.01.2023 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2023 włożony lub sam wąż jest nieszczelny. Po prostu ostatnio pralka, mimo tego że wypoziomowana trochę lubi się przemieścić, więc właśnie pewnie po kilku praniach lekko wąż wychodzi. Pomyślałem że kupię syfon i zrobię jak trzeba, a wyszło gorzej niż było .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pdothash 03.01.2023 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2023 Ile masz zapasu tego węża, tzn. ile może wejść do odpływu w ścianie? Jeśli 5cm lub więcej, to ja bym się nie bawił w żadne syfony (swoją drogą widzę coś takiego pierwszy raz na te pięć podłączeń pralki które w życiu widziałem ), tylko kupił nowy ten pierścień gumowy wchodzący do odpływu, u mnie on tak ciasno opina wąż od pralki, że trzeba się szarpać żeby go wyjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p666 02.04.2024 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia (edytowane) Ile masz zapasu tego węża, tzn. ile może wejść do odpływu w ścianie? Jeśli 5cm lub więcej, to ja bym się nie bawił w żadne syfony (swoją drogą widzę coś takiego pierwszy raz na te pięć podłączeń pralki które w życiu widziałem ), tylko kupił nowy ten pierścień gumowy wchodzący do odpływu, u mnie on tak ciasno opina wąż od pralki, że trzeba się szarpać żeby go wyjąć. No też tak miałem, ładnych parę lat i było spoko, ale ostatnio zaczęło walić z pralki dość konkretnie - nie wiem czy z instalacją w bloku coś się podziało, ale pomimo nawet "syfonu"/kolanka na rurze wygiętej w U dość mocno "gazy" się przedzierały (po wyjęciu rury wciśniętej w uszczelkę zaczęło mocno dmuchać wiadomo czym). Syfon załatwił sprawę. Edytowane 2 Kwietnia przez p666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juan 05.04.2024 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia No też tak miałem, ładnych parę lat i było spoko, ale ostatnio zaczęło walić z pralki dość konkretnie - nie wiem czy z instalacją w bloku coś się podziało, ale pomimo nawet "syfonu"/kolanka na rurze wygiętej w U dość mocno "gazy" się przedzierały (po wyjęciu rury wciśniętej w uszczelkę zaczęło mocno dmuchać wiadomo czym). Syfon załatwił sprawę. Zgłoś do administracji, żeby sprawdzili odpowietrzenie kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts