matix1505 02.01.2023 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 Witam, mam okazje kupić mieszkanie do remontu lecz kilka lat stało puste, z góry się lała woda i kilka belek stropowych jest mocno spruchniałych. Wiem, że pewnie bez konstruktora się nie obejdzie, ale potrzebuje porady już teraz bo mam max 2 dni na zastanowienie. Nad mieszkaniem jest sąsiad i to komplikuje sprawę, ale myślicie że jest taka opcja żeby starą konstrukcje zostawić a obok uszkodzonych belek po prostu dać nowe montowane na stalowych wieszakach do ściany ? Czy jest szansa że u konstruktora takie rozwiązanie przejdzie ? Nie chciałbym się wpakować na minę, bo jak się okaże że jedyna opcja to rozebranie całego stropu a co za tym idzie demolka mieszkania sąsiada to będzie dramat. Kilkanaście tysięcy na naprawę mogę przeznaczyć, realne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 03.01.2023 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2023 Sąsiad mieszka na górze i z góry lała się woda ?Ten sąsiad na górze zalewał mieszkania czy była inna przyczyna?Można wstawić belki obok istniejących lub wzmocnić spróchniałe belki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matix1505 03.01.2023 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2023 Najprawdopodobniej sąsiad zalewał, jest to akurat pod jego łazienką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 04.01.2023 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2023 Co to znaczy, że masz 2 dni na zastanowienie? A potem "okazja przepada"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.01.2023 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2023 Obecny właściciel powinien naprawić szkody na koszt sąsiada z góry lub z jego OC (jeżeli ma).Mieszkanie tanie i jest ogromne zainteresowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts