bialoczarny1 12.01.2023 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2023 Dzień dobry,Na początku wspomnę że jestem kompletnie zielony w tym temacie.W nowo budowanym domu mam 5 rolet na parterze i 6 rolet na piętrze.Chciałbym przy rozprowadzaniu instalacji na parterze wykonać że tak powiem centralny włącznik i wyłącznik rolet osobno na parter i piętro gdzieś w przedpokoju by nie zamykać każdej rolety osobno.Podejrzewam że trzeba będzie sprowadzić wszystkie przewody od rolet do jednego miejsca jednak co dalej? Czy są może jakieś specjalne centralki?Z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arwz 21.01.2023 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2023 Spawę możesz rozwiązać czysto elektrycznie, tj. odpowiednio połączyć.Albo skorzystać np. z jakiejś automatyki. Od bardzo prostych na stycznikach do "ynteligentych" jak np. Grenton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K-DOM_Instalacje 01.04.2023 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2023 Przede wszystkim zastosuj pogłębiane puszki z miejscem na jakiś sterownik. Wtedy nawet przy doprowadzeniu do puszek tylko zasilania rolet jesteś w stanie poprzez sterowniki zrealizować takie sterowanie z przycisku lub aplikacji w telefonie. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pdothash 04.04.2023 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2023 Spawę możesz rozwiązać czysto elektrycznie, tj. odpowiednio połączyć. Co więcej, można to tak połączyć, że będzie możliwość sterowania zarówno każdą roletą z osobna jak i wszystkimi na raz. Generalnie otwieranie i zamykanie rolet sprowadza się do zwierania przewodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K-DOM_Instalacje 04.04.2023 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2023 Co więcej, można to tak połączyć, że będzie możliwość sterowania zarówno każdą roletą z osobna jak i wszystkimi na raz. Da radę zrobić otwieranie centralne tylko na przyciskach beż sterowników, przekaźników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 05.04.2023 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2023 Da radę zrobić otwieranie centralne tylko na przyciskach beż sterowników, przekaźników? Bez sterowników tak ale bez przekaźników czasem nie, no chyba że sam przycisk ma kilka par styków przełączających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K-DOM_Instalacje 05.04.2023 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2023 Bez sterowników tak ale bez przekaźników czasem nie, no chyba że sam przycisk ma kilka par styków przełączających. Tak tylko pytam bo napisałeś, że da radę to tak połączyć, więc myślałem, że na samych połączeniach jesteś w stanie to zrealizować. Już myślałem, że o czymś nie wiem. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siinski 14.04.2023 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2023 11 rolet każda w puszce ma przekaźnik.W holu centralny przycisk bez żadnego przekaźnika Sterowane z przekaźników można zatrzymać w dowolnym punkcie .Z centralnego tylko góra -dół w położenia skrajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K-DOM_Instalacje 15.04.2023 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2023 11 rolet każda w puszce ma przekaźnik. Do wysterowania jednej rolety potrzebne są dwa przekaźniki. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts