miodas007 15.01.2023 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 Pytanie może głupie, ale ....Kupiłem do domu kilka lamp wiszących (różne pomieszczenia, różni producenci) w stylu loft, czyli tym wiszącym elementem jest po prostu czarny przewód ...Niestety w przypadku każdej lampy po powieszeniu efekt jest kiepski z uwagi na fakt że ten kabel jest po prostu pogięty - pytanie jak to wyprostować ....Mogę próbować trochę te lampy obciążyć, ale też bez przesady (część lamp zamontowana w kg) - ale nie wiem czy to przyniesienie efekt.Myślałem też żeby może podgrzać jakąś suszarką ....Może ktoś podobnie eksperymentował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 15.01.2023 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 Zagrzać wodę do temperatury nie większej niż 70 stopni i zanurzyć w niej przewody tak, żeby nie zamokły końcówki. Wyciągnąć po powiedzmy 30 sekundach i wyprostować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts