Toty 22.01.2023 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 (edytowane) Czy można ubiegać się o dodatek dla ogrzewających prądem 1tys lub 1.5tys zł jeśli wlaściciel domu posiada pompę ciepła, ale w planach są PV. Założmy że teraz jest styczen i wysyła wniosek w ktorym deklaruje że nie ma paneli ale np w marcu je założy? Ten dodatek jest za zeszly rok czy obecny? Niby podaje się tam zuzycie prądu za zeszły rok ale nie wiem czy nie przyjdzie jakas kontrola za pół roku a tam panele sobie wiszą na dachu.... Edytowane 22 Stycznia 2023 przez Toty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 22.01.2023 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 Składając wniosek określasz stan faktyczny podpisując się pod nim. Jak będziesz zakładał instalację PV to dostaniesz fv z datą a i pewnie będziesz zmieniał licznik na dwukierunkowy. Będziesz mial przynajmniej kilka możliwości udowodnienia, że nie miałeś paneli w chwili składania wniosku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toty 22.01.2023 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 Nie takie jest moje pytanie. Pytam czy montując panele w obecnym roku należy mi się dodatek czy nie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 22.01.2023 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 Plany nie wpływają na prawo do dodatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts