sito 04.02.2023 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 Położyłeś kafle i przez rok nie włączyłeś ogrzewania. Tak się kiedyś budowało, teraz raczej nie... Kończąc wątek Może w Rybniku są takie idealne budowy ale ja osobiście nie znam nikogo kto nie miał "pod górkę" przy budowie domu.... Albo czeka sie na prąd, albo na gaz, albo na pompę ciepła.... W moim przypadku wygrzewanie nie miało sensu bo odstęp między wylewkami a kafelkami to 4 miesiące. Tak też mieli wszyscy których znam i budowali dom w ostatnim czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 04.02.2023 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 O właśnie, dobrze, że zaznaczyłeś W moim przypadku Wygrzewanie nie jest obligatoryjne, ale nie każdy czeka rok, czy dłużej z włączeniem ogrzewania. A "odstęp 4 miesiące" jak najbardziej wymaga wygrzewania, o ile kafle są wieloformatowe, a ogrzewanie ma być włączone zaraz po ich położeniu, jak to miało miejsce u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzeus86 05.02.2023 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2023 U mnie wylewki anhydrytowe były robione pod koniec lutego, płytki 120x120 robione pod koniec sierpnia, a parkiet w grudniu. Obie firmy bez wygrzania podłogi i dla datkowego sprawdzenia wilgotnościomierzem nie podejmowały się tematu. Mam 2 mm fugi epoksydowej i zero pekniec.Plytkarze mówili że kładli już wiele razy duże formaty na podłogę i po kilku zdarzeniach typu pół roku od wyłania wylewki więc po co wygrzewac (inwestor bierze na klatę w jak popęka to nie będzie roszczeń), a potem był płacz, bo 100m2 podłogi w 70% nadawalo się do niczego. Poza wygrzaniem posadzki zwrócę jeszcze uwagę na że szlifowanie mleczka cementowego, co też często jest bagatelizowane, a potem płytki klawiszuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts