gali20 03.02.2023 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 Witajcie, w marcu ruszamy! 1. w moimprojektach są lane ściany fundamentowe ale i tak każdy albo 99% zmienia je na bloczki betonowe, jakie strzemiona zastosować, ławy 40x60?2. Sciany z gazobetonu który jak wiadomo jest lekki i kruchy, znajomy polecił mi w miejscach newralgicznych dać warstwę z bloczków silikatowych tj linie silikatów tam gdzie będą wisieć szafki kuchenne oraz przy drzwiach wejściowych które są ciężkie.Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 03.02.2023 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 ad 1. Czasami sam nie kombinuj ze zmianą rozmiaru strzemion. To bardzo ważne - powinien się pod tym podpisać architekt lub kierbud. Ściany fundamentowe jak najbardziej z bloczków.ad.2. A dlaczego takie kombinacje alpejskie? Nie lepiej całość z silikatu? Wiesz dokładnie gdzie jaka szafka będzie wisieć? Wymiarowo też do końca to się nie pokrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 03.02.2023 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2023 gali20, wg którego projektu budujesz dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qbiak20 05.02.2023 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2023 ja tez mialem lawy jak ty. dalem 25x30. sciany zrobilem z pustakow szalunkowych. nie wiidze sensu szarpac sie z bloczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieogarniam 23.02.2023 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2023 ja tez mialem lawy jak ty. dalem 25x30. sciany zrobilem z pustakow szalunkowych. nie wiidze sensu szarpac sie z bloczkami Dawałes zbrojenie poziome ? i pionowe do tych pustaków zalewowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts