grepo 06.02.2023 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2023 Witam, zakupiłem nowe mieszkanie od dewelopera w stanie deweloperskim, ostatnio jak byłem na mieszkaniu zauważyłem że grzejniki są odkręcone (dostałem do nich osobne pokrętła, grzejniki ich nie mają) i w mieszkaniu jest ciepło (jak na moje oko to z 18-20 stopni mogło być). Czy to normalne, powinienem zostawić odkręcone grzejniki czy mogę je przykręcić? Start prac wykończeniowych przewiduję za jakieś 3-4 tygodnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.02.2023 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2023 Odkręcone i woda się nie leje? I ciepło? Oczywiście, że trzeba przykręcić, bo jak ktoś napełni instalację wodą to mieszkanie Ci zaleje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 07.02.2023 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Chyba są zawory imbusowe na podejściu przed grzejnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grepo 08.02.2023 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 Z tym że dostałem głowice osobno tzn. nie są one przymocowane do kaloryfera. Myślałem że grzejniki będą jakoś "przykręcone" inaczej.https://onninen.pl/produkt/IMI-HEIMEIER-Glowica-termostatyczna-DU-z-ograniczeniem-od-16-C-biala-6852-31-500,204754 Może trochę głupie pytanie... nie znam sie na grzejnikach, czy mogę to teraz po prostu przymocować i przykręcić? Czy mnie tam zaleje w tym mieszkaniu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 09.02.2023 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 W ścianie masz chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximanek 09.02.2023 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 Panowie, wg mnie autorowi chodzi o to, że ma mieszkanie z grzejnikami które grzeją pełną parą. Myślał, że skoro ma nie zamontowane głowice to nie będzie ogrzewania. Kolego zamontuj te głowice i będziesz mógł zmniejszyć ogrzewanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.02.2023 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 Też tak zrozumiałem.Grzejniki są zamontowane na ścianach ale odkręcona na max bo nie mają zamontowanych głowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grepo 09.02.2023 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 Dokładnie tak jak piszecie, dobra, dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts