Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomocy rozszyfrowanie WZ

asaledr

Recommended Posts

Witam,

Dostałem WZ ale nie mogę rozszyfrować jak przebiega ta nieprzekraczalna linia zabudowy:

Tutaj zalącznik mapki: https://i.ibb.co/HpvBbPc/20230210-142501.jpg

A napisane tak:

Budynek mieszkalny jednorodzinny, należy zlokalizować z zachowaniem nieprzekraczającej linii zabudowy w odległości 20 metrów od zewnętrznej krawędzi jezdni drogi powiatowej X z zgodnie z załącznikiem graficznym.

I moje pytanie czy ja mam mieć dom max 20 metrów od drogi czy co najmniej 20 metrów od drogi.

Czyli na tej mapce po lewej stronie tuż przy drodze gdzie biegnie woda czy po prawej stronie tam gdzie ostry koniec trójkąta skierowany

• 2 weeks później...
Witam,

Dostałem WZ ale nie mogę rozszyfrować jak przebiega ta nieprzekraczalna linia zabudowy:

Tutaj zalącznik mapki: https://i.ibb.co/HpvBbPc/20230210-142501.jpg

A napisane tak:

Budynek mieszkalny jednorodzinny, należy zlokalizować z zachowaniem nieprzekraczającej linii zabudowy w odległości 20 metrów od zewnętrznej krawędzi jezdni drogi powiatowej X z zgodnie z załącznikiem graficznym.

I moje pytanie czy ja mam mieć dom max 20 metrów od drogi czy co najmniej 20 metrów od drogi.

Czyli na tej mapce po lewej stronie tuż przy drodze gdzie biegnie woda czy po prawej stronie tam gdzie ostry koniec trójkąta skierowany

załącznika nie widzę, ale NIEPRZEKRACZALNA LINIA ZABUDOWY to taka ( jak nazwa mówi ) którą nie można " przekroczyć " projektowanym / lokalizowanym budynkiem na działce, można się od niej odsunąć. Gdyby była LINIA OBOWIĄZUJĄCA ( jak nazwa mówi ) elewacja budynku musiałaby się na niej znajdować, bez możliwości odsunięcia się budynkiem od niej.