asaledr 10.02.2023 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 Witam, Dostałem WZ ale nie mogę rozszyfrować jak przebiega ta nieprzekraczalna linia zabudowy:Tutaj zalącznik mapki: https://i.ibb.co/HpvBbPc/20230210-142501.jpg A napisane tak:Budynek mieszkalny jednorodzinny, należy zlokalizować z zachowaniem nieprzekraczającej linii zabudowy w odległości 20 metrów od zewnętrznej krawędzi jezdni drogi powiatowej X z zgodnie z załącznikiem graficznym. I moje pytanie czy ja mam mieć dom max 20 metrów od drogi czy co najmniej 20 metrów od drogi.Czyli na tej mapce po lewej stronie tuż przy drodze gdzie biegnie woda czy po prawej stronie tam gdzie ostry koniec trójkąta skierowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 10.02.2023 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 Po prawej gdzie ostry koniec trójkąta.Od tej lini może zaczynać się dom.Tam prawdopodobnie jest 20 m od drogi.Linia wyznacza granice obszaru, którego nie można przekroczyć, budując dom. Budynek i wszystkie jego elementy, wystające poza ścianę frontową, nie mogą przekraczać tej linii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaledr 10.02.2023 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 Uff dzięki bo już mysłałem że oni chcą zebym tak blisko tak ruchliwej drogi się budował. Już miałem odwołanie drukować. A to jednak moge ile chce wgłab działki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.02.2023 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 Możesz budować w odległości 20 metrów od zewnętrznej krawędzi jezdni drogi powiatowej lub dalej od tej krawędzi jezdni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 25.02.2023 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2023 Witam, Dostałem WZ ale nie mogę rozszyfrować jak przebiega ta nieprzekraczalna linia zabudowy: Tutaj zalącznik mapki: https://i.ibb.co/HpvBbPc/20230210-142501.jpg A napisane tak: Budynek mieszkalny jednorodzinny, należy zlokalizować z zachowaniem nieprzekraczającej linii zabudowy w odległości 20 metrów od zewnętrznej krawędzi jezdni drogi powiatowej X z zgodnie z załącznikiem graficznym. I moje pytanie czy ja mam mieć dom max 20 metrów od drogi czy co najmniej 20 metrów od drogi. Czyli na tej mapce po lewej stronie tuż przy drodze gdzie biegnie woda czy po prawej stronie tam gdzie ostry koniec trójkąta skierowany załącznika nie widzę, ale NIEPRZEKRACZALNA LINIA ZABUDOWY to taka ( jak nazwa mówi ) którą nie można " przekroczyć " projektowanym / lokalizowanym budynkiem na działce, można się od niej odsunąć. Gdyby była LINIA OBOWIĄZUJĄCA ( jak nazwa mówi ) elewacja budynku musiałaby się na niej znajdować, bez możliwości odsunięcia się budynkiem od niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts