Petri 12.02.2023 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 Cześć, Mam pytanie o cenę projektu wodkan. Dom 200m2, architekt proponował wersje minimum „do PnB” ale ze względu na moja chęć doprecyzowań umówiłem się z architektem ze ewentualnie sam znajdę wykonawcę + projektanta. Wypisałem kilka rzeczy (np. cyrkulacja, uzdatniacz, wyjście na ogrod, dojście wody do lodówki itp.). Koszt jaki usłyszałem lekko mnie zdumiał - 2050zł. Myślałem ze w 1200 się zmieszczę. Od razu powiem ze na działce będę mial własne szambo i studnie wiec żadnych projektów przyłączy nie będzie. Projekt szamba tez już jest wiec bez niego. Czy cena w okolicach 2000 w jakikolwiek sposób się broni ? Ile wy płaciliście ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 13.02.2023 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2023 (edytowane) Architekt dobrze Ci doradzał. Minimum związane z PNB a następnie instalator zrobi sam według Twojego zapotrzebowania i przemyśleń.Instalacja wewnętrzna nie jest w żadnym stopniu wiążąca. Co innego projekt przyłącza zewnętrznego.Skup swoją energię raczej na miejscu gdzie będzie ta lodówka lub kran zewnętrzny.Jeśli masz mało przyłączy to tylko się cieszyć i nie marnować nadmiaru gotówki na zachcianki. Edytowane 13 Lutego 2023 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 15.02.2023 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2023 ... Koszt jaki usłyszałem lekko mnie zdumiał - 2050zł. Myślałem ze w 1200 się zmieszczę. Od razu powiem ze na działce będę mial własne szambo i studnie wiec żadnych projektów przyłączy nie będzie. Projekt szamba tez już jest wiec bez niego. Czy cena w okolicach 2000 w jakikolwiek sposób się broni ? Ile wy płaciliście ? Dlaczego akurat myślałeś o kwocie 1.200 zł a nie mniejszej lub większej? Z pewnością znajdziesz kogoś kto zrobi projekt za 1.200 zł ale także znajdziesz mądrego instalatora który zrobi zgodnie instalacje wod-kan zgodnie z Twoimi życzeniami bez projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 20.02.2023 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2023 Do Pozwolenia na Budowę nie potrzebujesz projektów instalacji. Tylko PAB i PZT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts