amularix 21.02.2023 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2023 (edytowane) Witam, mam fotowoltaikę i licznik ze zdalnym odczytem, od stycznia Tauron zmienił wygląd strony elicznik i zauważyłem nową zakładkę "Moc". Okazuje się, że w styczniu moc umowną, myślałem, że licznik ma jakieś zabezpieczenie przed taką sytuacją, czy to może być jakaś usterka instalacji? Niektóre dni się pojawiają mimo, że nie ma informacji o przekroczeniu mocy umownej. Edytowane 21 Lutego 2023 przez amularix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 21.02.2023 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2023 To są chwilowe moce które nie powinny mieć wpływu na rachunek i ewentualne koszty. Ważne że moc średnia jest poniżej mocy umownej.Z reguły brana jest pod uwagę moc średnia w danym okresie rozliczeniowym, jak to potraktuje w tym przypadku Tauron nie mam wiedzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domsat 23.02.2023 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2023 Autorze tematu - telefon lub mail lub wizyta w Tauronie wyjaśni całkowicie Twoje wątpliwości. A tu na forum to pisze Ci Mareks77 " nie mam wiedzy", ale mimo to odpowiada. Żałosne to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 14.03.2023 01:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2023 A googlałeś chociaż za tym @amularix czy ci się nie chciało? Masz przekroczenia w średniej z 15-min "za nietrzymanie się przydziału mocy może zostać nałożona kara. Należność wynosi ona aż 10-krotność stałej opłaty dystrybucyjnej za każdy 1 kW nadwyżki". Może w tych pustych datach miałeś przekroczenie chwilowe, ale nie średnie (z 15min). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts