k1krzysztof 22.02.2023 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2023 Wymiennik od PC powietrznej w "studzience kanalizacyjnej" ? Jest to do zrealizowania ?Ciekaw jestem opinii i różnych sposobów na wykorzystanie "ciepłego powietrza" z kanalizy dla potrzeb nie komercyjnych - domowych .Może już ktoś użytkuje .Oczywiście temat dla domorosłych majstrów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 22.02.2023 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2023 Wymiennik od PC powietrznej w "studzience kanalizacyjnej" ? Jest to do zrealizowania ?. PC powietrza - średnio potrzebuje ok;3000 m3 /h powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marco36 22.02.2023 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2023 Właśnie. Trzy razy zakręci wiatrakiem, i zacznie zbijać temp. w studzience dusząc się we własnych oparach. zlecane odległości - przy otwartej przestrzeni https://galmet.com.pl/pl/aktualnosci/przewodnik-inwestora-powietrzna-pompa-ciepla-i-instalacja-grzejnikowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
humidorek 22.02.2023 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2023 Ja mam tak zrobiony wymiennik ale od pompy ciepła gruntowej - zabieram ciepło ze ścieków (oddzielne piony dla prysznicy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k1krzysztof 28.02.2023 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2023 Ooo to jest pomysł gruntowy wymiennik . Ile mb rury wymiennika powinno być zainstalowane aby pokryć 10kW zapotrzebowania ?Oczywiście montaż w kręgach studni ok 4-5m duże kręgi , mam taką studzienkę na posesji . Rozważania czysto teoretyczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts