Program93 05.03.2023 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2023 Cześć .Około 2 lat temu tynkowano mi budynek gospodarczy 400m2 tynkiem CW ręcznym . Problem jest taki , że ekipa przed tynkowaniem wyrównywała ściany / wnęki do równego za pomocą betonu komórkowego ok.150m2 nie zagruntowali tego i już po kilku miesiącach , az do dziś powstały pęknięcia oraz głuche miejsca gdzie były murowane miejsca . Już wcześniej za moja namowa łączenia murowania do starego muru zostały wzmocnione siatka rabitza . Tak jak wspomniałem rok po pęknięciach nic dalej się nie dzieje jest tak samo , wiadomo najlepiej skuć , ale ekipa już nie istnieje , sam tego poprawiać nie będę , a mam plan zagruntować i pomalować ten tynk i tutaj moje pytanie . Czy rysy poszerzyć i wcisnąć jakiś akryl czy jakiś inny pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 06.03.2023 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2023 Gruntowanie głuchego tynku to trochę jak pudrowanie trupa, nie uważasz? Tynk CW pełni dość ważne funkcje i nie jestem pewien, czy wskutek tych planowanych czynności tylko nie pogorszysz sprawy, np nie doprowadzisz do grzyba wewnątrz domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts