Ratpaw 20.03.2023 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Cieszę się, ze wchodzisz, ale co w ogóle chcesz przekazać ? Nie wchodzę, miało być. Idę spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 20.03.2023 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Nie mam (nie mamy) żadnej pewności, że w sytuacji krytycznej NATO zaangażuje swoje siły wojskowe w obronie Polski. W obecnych czasach agresorem może być rosja lub białoruś. Mam nadzieję, że nigdy nie będzie testowana potrzeba interwencji NATO dla obrony Polski. Należy maksymalnie pomagać Ukrainie - wojskowo, gospodarczo i humanitarnie. Mniej więcej się zgadzam. Amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 20.03.2023 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 No ale mówimy co by się stało, gdyby jednak Ukraina rady nie dała, prawda? Albo gdyby Ameryka stwierdziła, że czas na pokój, a po tym czasie Rosja by się odbudowała militarnie. Albo gdyby w czasie rozmów pokojowych Rosja weszła na Białoruś - przecież to dla nas czerwony alarm. Mój kolega, Białorusin mieszkający w Polsce od lat i prowadzący firmę budowlaną twierdzi, że Ukraińcy wcale za grosze nie pracują. Wręcz jest oburzony, że chcą 8 tysi na dzień dobry, czyli wcale nie mniej niż Polacy. Wysłanie na Ukrainę ciężkiego sprzętu było blokowane politycznie, bo sprzęt ten miał jechać prosto z fabryk Rheinmetall. Z niemieckim wsparciem był cały cyrk. Dopiero niedawno Niemcy się przeorientowali i zdaje się nie liczą zbytnio na ruski gaz. Ale to dopiero niedawno. To czy Ukraińcy chcą 8k to zależy co mają robić. Na działkach ROD mieszkają Ukraińcy ona pracowała w lumpeksie później telemarketing on budowlaniec. Czyli nie elita a przyjechali wiele lat przed wojną. Rozmawimy o tym co jest i o tym co prawdopodobnie się wydarzy. W czasie od 0-5 lat ruski nie stanowią dla nas zagrożenia. Chociaż sądzę że więcej. Pamiętaj to "MY" mamy forsę i technologię. Dobrze że się zbroimy jeszcze tylko trzeba powrócić do poboru aby mieć teoretyczne rezerwy. Pozatym powrót do pobory raczej daje bufor kulibobowi bo prędzej wezmą na W młodego po przeszkoleniu niż 40 letniego kuliboba z kategorią D. Jeśli nie uda się ewakuować za granice to przynajmniej na starcie mieszkam po lepszej stronie Wisły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 20.03.2023 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Naczelny teoretyk spiskowy kraju Naprawdę myślisz że to teorie spiskowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 20.03.2023 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Rozmawimy o tym co jest i o tym co prawdopodobnie się wydarzy. W czasie od 0-5 lat ruski nie stanowią dla nas zagrożenia. Chociaż sądzę że więcej. Pamiętaj to "MY" mamy forsę i technologię. Dobrze że się zbroimy jeszcze tylko trzeba powrócić do poboru aby mieć teoretyczne rezerwy. Mamy też prawo być w trakcie konfliktu kompetentnie prowadzeni i poddawani rozkazom, a w czasie pokoju nasze Państwo zarządzane. Jest tak? Ja mam syna wieku 18 lat i nie chciałbym, aby jakiś głupek z Rządu wysłał go prosto na śmierć, bo "w tych czasach trzeba ginąć za ojczyznę". Mam wszelkie podstawy twierdzić, że posady państwowe służą przede wszystkim do zasilenia portfela, nawet kosztem obywatela. Pół biedy jak kradną czy stwarzają korupcję, ale tym razem chodzi o nasze zycie. Ruskie nie żartują, wręcz epatują okrucieństwem pokazując zniewieściałej Europie co mogą zrobić. Być może mamy technologię, ale sprzęt i amunicję się produkuje, bo to się zużywa w określonym tempie. Obecnie tylko USA jest w stanie dostarczyć odpowiednie ilości. Jak się USA odwidzi, to leżymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 20.03.2023 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 A Amerykanom się odwidzi bo dla nich morze południowo Chińskie jest priorytetowe więc no wiecie rozumiecie macie zasoby finansowe to sobie poradzicie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 20.03.2023 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 A Amerykanom się odwidzi bo dla nich morze południowo Chińskie jest priorytetowe więc no wiecie rozumiecie macie zasoby finansowe to sobie poradzicie . Szach mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 20.03.2023 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Ja mam syna wieku 18 lat i nie chciałbym, aby jakiś głupek z Rządu wysłał go prosto na śmierć, bo "w tych czasach trzeba ginąć za ojczyznę". Po to właśnie dzisiaj walczy Ukraina żebyśmy za parę lat my albo nasze dzieci nie musieli. A Amerykanom się odwidzi bo dla nich morze południowo Chińskie jest priorytetowe więc no wiecie rozumiecie macie zasoby finansowe to sobie poradzicie . Amerykanie to sugerują od dawna. Czy Europa jest jakaś niedorozwinięta, że musi jej bronić kraj zza oceanu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 20.03.2023 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Mamy też prawo być w trakcie konfliktu kompetentnie prowadzeni i poddawani rozkazom, a w czasie pokoju nasze Państwo zarządzane. Jest tak?... Państwo nie jest dobrze zarządzane ale mogłoby być gorzej A czasu wojny niema więc nie wiem. Jednak zakupy są słuszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 20.03.2023 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Po to właśnie dzisiaj walczy Ukraina żebyśmy za parę lat my albo nasze dzieci nie musieli. Amerykanie to sugerują od dawna. Czy Europa jest jakaś niedorozwinięta, że musi jej bronić kraj zza oceanu? Nie gloryfikuj ich oni walczą za siebie my na tym zyskujemy. Inwazja ruskich ruszyła zbrojeniówką w Europie. Będzie zimna wojna i dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.03.2023 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Po to właśnie dzisiaj walczy Ukraina żebyśmy za parę lat my albo nasze dzieci nie musieli. Amerykanie to sugerują od dawna. Czy Europa jest jakaś niedorozwinięta, że musi jej bronić kraj zza oceanu? W Europie mają za dużo ciepłej wody. U nast też tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 20.03.2023 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Nie gloryfikuj ich oni walczą za siebie my na tym zyskujemy. To nie gloryfikacja a bardziej doping. Jasne że walczą dla siebie a nie rzucili się nas bronić z dobroci serca. W Europie mają za dużo ciepłej wody. Też mam takie wrażenie, że jak ludziom jest za dobrze to im się w d... przewraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 20.03.2023 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Po to właśnie dzisiaj walczy Ukraina żebyśmy za parę lat my albo nasze dzieci nie musieli. Jasne, łaskę nam robią Oni walczą o zycie, tyle, że swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 20.03.2023 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 W Europie mają za dużo ciepłej wody. U nast też tak było. W USA woda w kranie jest jeszcze cieplejsza, a jakoś się nie rozbroili. Może tam elity polityczne zwyczajnie czytają książki historyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.03.2023 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Tak, Ukraińcy walczą o swoje życie i o swoją Ojczyznę.Wygrają z rossją to może będzie spokój w naszym regionie.Jeżeli nie wygrają to będziemy mieli problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 20.03.2023 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Państwo nie jest dobrze zarządzane ale mogłoby być gorzej A czasu wojny niema więc nie wiem. Jednak zakupy są słuszne Ciekawe dokąd ten sprzęt w razie czego pojedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.03.2023 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Nie wiem czy problemem są europejskie elity czy jednak wieloletnie wpływy russkiej propagandy i korumpowania kogo się da. PS Ciekawe są przypadki Orlenu i Lotosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 21.03.2023 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2023 W USA woda w kranie jest jeszcze cieplejsza, a jakoś się nie rozbroili. Może tam elity polityczne zwyczajnie czytają książki historyczne? Ja mam syna wieku 18 lat i nie chciałbym, aby jakiś głupek z Rządu wysłał go prosto na śmierć, bo "w tych czasach trzeba ginąć za ojczyznę". Skoro NATO nie zostało zaatakowane, to czemu dostarcza bron na Ukrainę? Przecież to nie nasza wojna, nie nasz problem, zgadza się? Nie bardzo rozumiem jak to wszystko widzisz. Mamy się zbroić, ale nie chcesz walczyć Ty ani Twoje dzieci. A jak jest okazja załatwić sprawę czyimiś rękami to też źle. Więc masz jakąś wizję, jak powinniśmy się zachować czy narzekasz dla narzekania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 21.03.2023 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2023 W USA woda w kranie jest jeszcze cieplejsza, a jakoś się nie rozbroili. Może tam elity polityczne zwyczajnie czytają książki historyczne? Rozbroili? Potrafisz porównać sprzęt który oddaliśmy lub oddamy do tego który kupiliśmy/kupimy? Im dłużej trwa wojna wUkrainie tym lepiej dla nas. Sadzisz dlaczego zachód sprzęt daje kroplówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 21.03.2023 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2023 Ciekawe dokąd ten sprzęt w razie czego pojedzie. ?? Co znaczy wrazie czego pojedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts