PatrykAgnieszka 12.03.2023 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2023 Witajcie, W zeszły piątek wykonano u mnie na działce przyłącze i chyba musze tu podkreślić, że NA działce.Zgodnie z projektem skrzynka miała być ustawiona w granicy działki. Płot tymczasowy umieściłam w głębi działki bo przy drodze sporo kamieni i ciężko byłoby wiercić. Ekipa przyszła pod moją nieobecność i ustawiła skrzynkę na płocie tymczasowym. Po moim telefonie zarzekają się, że było to robione z geodetą.Według mnie ewidentnie weszli w działkę i jakoś nie widzi mi się przesuwać płot docelowy ani też robić jakiegoś załamania płotu 'bo oni tak skrzynkę postawili'.Czy ktoś to w ogóle kontroluje? Mieliście może takie doświadczenia z przyłączem gazu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 12.03.2023 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2023 Raczej nie ronili tego z geodetą i liczyli że Twoje ogrodzenie jest na granicy. Czasem mają tam swój mały burdel. Wysyłają ekipę i ludki robią swoje. Jeśli praca była by zlecona do firmy zewnętrznej to raczej geodeta by tam był i o pomyłkę było by trudno.Skonsultuj się ze swoim geodetą i muszą to poprawić przestawiając skrzynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatrykAgnieszka 14.03.2023 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2023 Mam już mapkę od geodety. Weszli pół metra w moją działkę, już nie mówię o tym, że kopali w drodze to nawet tego nie utwardzili. Śmieciarka wjechała i dół na pół koła jutro będą załatwiał sprawę bo faktury im za te samowolkę nie zapłacę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 15.03.2023 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2023 I dopóki faktury nie zapłacisz, to jesteś górą. Teraz wiesz, dlaczego ogrodzenie ma/ powinno stać na granicy. Dla większosci narodu - PŁOT STOI! I co z tego że stoi? Pytanie czy we właściwym miejscu, czy na granicy prawnej czy tak było wygodniej postawić? Na wykonanie przyłącza (dziseiątek przyłączy) ogłaszany jest przetarg a kryterium od dawna jest jedno - cena. Najniższa cena a jaka cena, taka usługa. Lecz akurat to nie twoja wina, taki system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts