Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przyłącze gazu w złym miejscu

PatrykAgnieszka

Recommended Posts

Witajcie,

W zeszły piątek wykonano u mnie na działce przyłącze i chyba musze tu podkreślić, że NA działce.

Zgodnie z projektem skrzynka miała być ustawiona w granicy działki. Płot tymczasowy umieściłam w głębi działki bo przy drodze sporo kamieni i ciężko byłoby wiercić. Ekipa przyszła pod moją nieobecność i ustawiła skrzynkę na płocie tymczasowym. Po moim telefonie zarzekają się, że było to robione z geodetą.

Według mnie ewidentnie weszli w działkę i jakoś nie widzi mi się przesuwać płot docelowy ani też robić jakiegoś załamania płotu 'bo oni tak skrzynkę postawili'.

Czy ktoś to w ogóle kontroluje?

Mieliście może takie doświadczenia z przyłączem gazu?

Pozdrawiam

Raczej nie ronili tego z geodetą i liczyli że Twoje ogrodzenie jest na granicy. Czasem mają tam swój mały burdel. Wysyłają ekipę i ludki robią swoje. Jeśli praca była by zlecona do firmy zewnętrznej to raczej geodeta by tam był i o pomyłkę było by trudno.

Skonsultuj się ze swoim geodetą i muszą to poprawić przestawiając skrzynkę.

I dopóki faktury nie zapłacisz, to jesteś górą. Teraz wiesz, dlaczego ogrodzenie ma/ powinno stać na granicy. Dla większosci narodu - PŁOT STOI! I co z tego że stoi? Pytanie czy we właściwym miejscu, czy na granicy prawnej czy tak było wygodniej postawić?

Na wykonanie przyłącza (dziseiątek przyłączy) ogłaszany jest przetarg a kryterium od dawna jest jedno - cena. Najniższa cena a jaka cena, taka usługa. Lecz akurat to nie twoja wina, taki system.