Arwz 12.03.2023 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2023 W całym domu będzie ogrzewanie podłogowe. Niestety w proj. domu są tylko ile st. C jest w jakim pokoju. Jakie firmy polecacie do wyka takiego projektu podłogówki?pisałem do kan-therm ale... cisza.ekoheart.com.pl - był wątek na forum, ktoś nie był zbyt zadowolony ale ostatecznie trudno powiedziećremont.biz.pl - się reklamują ale jakoś nie mam zaufania, czy ktoś od nich brał projekt?ekosfera store - znalazłem ich prze allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 13.03.2023 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 Na forum jest asolt, do niego uderz. Dziwne, że kanterm się nie odzywa, moze zadzwoń? Do projektu przydaje się OZC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arwz 14.03.2023 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2023 Mam bilans czy to wystarczy? z bilansu i współczynników tam zwartych oraz projektu policzyłem sobie, że dom potrzebuje 178W/K czyli przy różnicy temperatur 31K (-10 C na zew i 21 C wew) daje około 5,5kW. A dla -20C 7,5kW. Nie wiem jeszcze jak uwzględnić went. mechaniczną z rekuperacją. Ale nie o tym ten temat. Ktoś ma jakieś opinie o ww. firmach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 14.03.2023 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2023 Bilans nie wystarczy, bo przecież pętle ogrzewania podłogowego są instalowane w każdym pomieszczeniu indywidualnie. Musisz mieć obciążenia per pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arwz 14.03.2023 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2023 To w projekcie mam jeszcze rozpisane temperaturę w pomieszczeniu. A od arch. wnętrz mam typy podług. czy to wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 14.03.2023 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2023 To w projekcie mam jeszcze rozpisane temperaturę w pomieszczeniu. A od arch. wnętrz mam typy podług. czy to wystarczy? Nie, podstawą do obliczen projektu podłogówki są obliczenia ozc a dokladnie wielkosc strat w kazdym pomieszczeniu z osobna. Rozpis temperatur to tylko propozycja, kazdy i tak grzeje do takiej temperatury w ktorej ma mu byc komfortowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 14.03.2023 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2023 W całym domu będzie ogrzewanie podłogowe. Niestety w proj. domu są tylko ile st. C jest w jakim pokoju. A jakie źródło ciepła będzie ogrzewało tak skomplikowaną instalację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arwz 15.03.2023 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2023 Pompa ciepła albo piec gazowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Zap 10.10.2023 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2023 Korzystałem z usług firmy Remont - polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts