Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czym zaimpregnować panele podłogowe?

luki_19885

Recommended Posts

Witam Wszystkich na forum,

Mój tata położył na strychu panele podłogowe. Czasami zimą, przy dużym wietrze przez szczeliny między dachówkami na podłogę dostaje się trochę śniegu. Tata zastanawia się, czym zaimpregnować te panele, żeby chociaż trochę zabezpieczyć je przed wilgocią. Są może jakieś impregnaty do tego? Przeszukiwałem internet, ale nie za bardzo potrafi coś znaleźć. Doradzicie jakiś środek? Paneli jest dużo, ok 100m2

• 2 weeks później...
Witam Wszystkich na forum,

Mój tata położył na strychu panele podłogowe. Czasami zimą, przy dużym wietrze przez szczeliny między dachówkami na podłogę dostaje się trochę śniegu. Tata zastanawia się, czym zaimpregnować te panele, żeby chociaż trochę zabezpieczyć je przed wilgocią. Są może jakieś impregnaty do tego? Przeszukiwałem internet, ale nie za bardzo potrafi coś znaleźć. Doradzicie jakiś środek? Paneli jest dużo, ok 100m2

Słabo szukasz. Są impregnaty do paneli i parkietów na bazie wosku.

Szukaj Starwax impregnat do parkietów i paneli .nawet w Casto lub Mrówce.

Jest też Impregnat do paneli parkietu uszczelnia Dr. Schutz

Na strychu to możesz nawet użyć wosku do samochodu.

Przetrzyj 2 razy mopem aby zabezpieczyć przede wszystkim zamki pomiędzy panelami.