mangoxray 13.05.2023 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2023 Witam , marzy mi się kamienne ogrodzenie - wpadłem na kilka fajnych projektów ale kompletnie nie wiem gdzie znaleźć materiały na wykonanie takowego , czy opierając się na tych zdjęciach ktoś może mnie naprowadzić na dobrą ścieżkę ? Jeżeli ktoś z Państwa robił takie ogrodzenie to też chętnie poznałbym koszty materiałów. Wykonać chciałbym je sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mangoxray 15.05.2023 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2023 ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 15.05.2023 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2023 Szukaj kamienia polnego w swojej okolicy na OLX itd. Ludzie niekiedy oddają za darmo.Jeśli nie to kamień cięty na plastry o obklejanie zwykłego ogrodzenia murowanego.Z innych pomysłów to pustaki betonowe łupane imitujące kamień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.05.2023 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2023 na części zdjęć jest wapien a nie kamień polny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 16.05.2023 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2023 (edytowane) na części zdjęć jest wapien a nie kamień polny Upośledzony wzrokowo raczej nie jestem więc nie rozumiem komentarza. Edytowane 16 Maja 2023 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.05.2023 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2023 Upośledzony wzrokowo raczej nie jestem więc nie rozumiem komentarza. [ATTACH=CONFIG]464995[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]464996[/ATTACH] Bo nie był skierowany do ciebie tylko autora wątku. To zdjęcie wklejone przez mangoxray prezentuje wapień a nie kamień polny: https://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=464959&d=1684009611 Tu chyba też wapień: https://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=464957&d=1684009592 A tu raczej jest bloczek betonowy udający kamień wapienny: https://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=464960&d=1684009757 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 16.05.2023 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2023 (edytowane) ...... To zdjęcie wklejone przez mangoxray prezentuje wapień a nie kamień polny: ] O kamieniu polnym wspomniałem tylko ja.......... ale zostawmy to OK. Autor wątku pisał o ogrodzeniu kamiennym, Zarówno wapień jak i zwykły polniak są kamieniami, Na jednym ze zdjęć faktycznie może być pustak betonowy łupany, który barwiony dobrze imituje kamień. Czy to zmienia postać rzeczy......raczej nie, jedynie koszty i sposób montażu są diametralnie różne Edytowane 16 Maja 2023 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.05.2023 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2023 O kamieniu polnym wspomniałem tylko ja.......... ale zostawmy to OK. Autor wątku pisał o ogrodzeniu kamiennym, Zarówno wapień jak i zwykły polniak są kamieniami, Na jednym ze zdjęć faktycznie może być pustak betonowy łupany, który barwiony dobrze imituje kamień. Czy to zmienia postać rzeczy......raczej nie, jedynie koszty i sposób montażu są diametralnie różne Autor zadał proste pytanie "gdzie znaleźć materiały na wykonanie takowego , czy opierając się na tych zdjęciach ktoś może mnie naprowadzić na dobrą ścieżkę" Więc wypisałam mu jakiego materiału miałby szukać, poza wymienionym przez ciebie kamieniem polnym, na podstawie zdjęć jakie zamieścił. Nie pisałam nic o kosztach. Doszukujesz się jakiś dziwacznych podtekstów w prostej odpowiedzi na pytanie autora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts