Maroslaw8080 20.05.2023 02:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2023 Cześć. Na suficie w łazience nad kabiną prysznicową pojawiły się brzydkie brązowe plamy już jakiś czas temu (załączam zdjęcia). Chyba się powiększają. Zastanawiam się, czy są one wynikiem zbyt dużej wilgoci panującej w łazience (zwłaszcza podczas długich gorących pryszniców, kiedy to woda potrafi się skraplać na suficie), czy też może zalał mnie sąsiad z mieszkania na górze. Nie zwróciłem uwagi na dokładny moment pojawienia się plam, więc nie wiem czy od razu były tak duże, czy narastały stopniowo. W związku z tym mam następujące pytania: - jak stwierdzić gdzie leży przyczyna pojawienia się tych plam? - jak wyeliminować przyczynę? - jak pozbyć się plam? Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juan 20.05.2023 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2023 Sprawdź czy działa wentylacja. Jeśli nie, to tu jest przyczyna.Jak działa, to kup jakiś tani miernik wilgotności i zobacz jak szybko po prysznicu spada ze 100% i na jakim poziomie się zatrzymuje.Na zalanie od sąsiada raczej nie wygląda, ale całkiem wykluczyć nie można. Potraktuj jakimś środkiem przeciwgrzybowym, pomaluj sufit na nowo i obserwuj czy się problem powtarza i czy plamy wychodzą w tych samych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 22.05.2023 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2023 Również mi się wydaje, że może to być wynik złej wentylacji i wody która skrapla się po "długich prysznicach" na suficie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 27.05.2023 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2023 Wentylacja! Włączaj przed wejściem pod prysznic, zanim zacznie spływac po suficie. Wentylator co najmniej fi125, mniejsze służą tylko do robienia hałasu. Wyłączasz wentylator pół godziny po kapieli - przy uchylonych drzwiach - chyba że masz kratkę na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts