Lazi10 20.05.2023 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2023 Witam specjalistów Chciałbym się poradzić czy mój pomysł nie narobi problemów w przyszłości. Otóż deweloper uszczęśliwił mnie rurą kanalizacyjną w rogu kuchni o średnicy 110. Moje mieszkanie jest na parterze, a nade mną jedyni sąsiedzi mają w tę rurę wpięty zlewozmywak i zmywarkę (czyli zakładam przekrój max. 50mm - do sprawdzenia dla pewności). Ponieważ jak już doczytałem, nie mogę w ścianę nośną wkuć się na głębokość 110mm, pomysł jest taki, aby przewęzić w pionie 110 do 50 i tę 50 wkuć tylko w miejscu gdzie będzie blat i kafle. W zasadzie nie ma na rynku redukcji PCV w kierunku ze 110 (kielich) na 50 (bosa) i znalazłem jedynie coś takiego z nierdzewki: https://onninen.pl/produkt/BLUCHER-Redukcja-zmiana-srednic-110-kielich-x-50-mm-bosy-850-110-050-S,210661 Wiem, że trochę pokombinowane, ale zależy mi żeby nie tracić miejsca na zabudowę czy to w formie meblowej czy też poszerzaniem ściany. Co sądzicie o tym pomyśle? Czy systemy PCV i stalowe można ze sobą łączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toty 21.05.2023 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2023 Takie fuszerki robili w PRLu, ciekawe czy taka rura w rogu ściany była na projekcie... wątpie.... Jak tam jest tylko zmywarka i zlew to przewężenie pewnie niczemu nie zaszkodzi ale wiesz że jak cokolwiek sie zapcha kiedyś to będziesz kuł to na swój koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lazi10 21.05.2023 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2023 Tak, pion kominowy z tą kanalizą jest na projekcie. Koszty w porównaniu z bałaganem mnie nie przerażają Ehh, chyba jednak będę musiał ją zostawić zabudowaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juan 21.05.2023 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2023 Toty napisał: Takie fuszerki robili w PRLu, ciekawe czy taka rura w rogu ściany była na projekcie... wątpie.... Jak tam jest tylko zmywarka i zlew to przewężenie pewnie niczemu nie zaszkodzi ale wiesz że jak cokolwiek sie zapcha kiedyś to będziesz kuł to na swój koszt. Zaszkodzi. Będzie sąsiadom z góry wysysać wodę z syfonu pod zlewem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts