sliwki1719517300 29.05.2023 04:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2023 Robię podłogę poddasza konstrukcji jak na załączniku. Celem wygłuszenia dźwięków pracy elementów drewnianych zamierzam dać podkładki pod legary (na rysunku 1 i 2 na czerwono). Pytanie czy ktoś ktoś robił podobna kontrakcje i może poradzić czy podkładki dawać w pozycji 1 i 2 czy wystarczy tylko pod legarem oraz jakie podkładki dawac ( ja mam upatrzone podkładki w formie tasmy filcowej o grubości 7 mm, gramaturze 750g/m2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 29.05.2023 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2023 Robię podłogę poddasza konstrukcji jak na załączniku. Celem wygłuszenia dźwięków pracy elementów drewnianych zamierzam dać podkładki pod legary (na rysunku 1 i 2 na czerwono). Pytanie czy ktoś ktoś robił podobna kontrakcje i może poradzić czy podkładki dawać w pozycji 1 i 2 czy wystarczy tylko pod legarem oraz jakie podkładki dawac ( ja mam upatrzone podkładki w formie tasmy filcowej o grubości 7 mm, gramaturze 750g/m2)[ATTACH=CONFIG]465177[/ATTACH] U siebie dawałem tylko pod legarem ale teraz dałbym górę też pracy niewiele koszt też niewielki. Rysunek chyba tylko poglądowy bo tragarze w stosunku do legarów chyba są na krzyź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwki1719517300 30.05.2023 00:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2023 Rysunek poglądowy.Stosowałem filc? Dlaczego dałbyś również ma górze? Słychać kroki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 30.05.2023 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2023 Jeśli ma się cokolwiek wygłuszyć to filc na i pod legary.Najlepsze efekty da jednak sufit obniżony podwieszany nie związany z legarami.Wełna na dole a pomiędzy wełną a górną podłogą pustka powietrzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 30.05.2023 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2023 Rysunek poglądowy. Stosowałem filc? Dlaczego dałbyś również ma górze? Słychać kroki? Tak filc. Troszkę słychać. Zależy też od przeznaczenia góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts