Kaizen 21.07.2023 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Co do wilgotności zew vs. wew (w te gorsze dni) to ja wewnątrz mam między 0 a 0,4 g/m3 mniej I gdzie ta woda (oraz ta, którą dokładasz) znika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 21.07.2023 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Za dużo to jej nie znika, stąd dyskusja o tanim centralnym osuszaczu do której chętnie bym powrócił.A ta co znika zapewne leci sobie wyrzutnią na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.07.2023 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2023 Za dużo to jej nie znika, stąd dyskusja o tanim centralnym osuszaczu do której chętnie bym powrócił. A ta co znika zapewne leci sobie wyrzutnią na zewnątrz. Dużo jej znika, jak uwzględnisz zyski wilgoci. Wyrzutnią to znika powietrze z taką wilgotnością bezwzględną, jaką masz w domu. Wentylacja nie może obniżyć wilgotności powietrza w porównaniu z nawiewem (wymiennik entalpiczny potrafi w pewnych warunkach "odzyskać" wilgoć w drugą stronę, czyli z czerpni przekierować od razu do wyrzutni) BTW. Razi mnie Twoja sygnaturka. Inwestycja to każdy wydatek, który powiększa majątek. Jesteś politykiem, że domu nie chcesz wpisywać do deklaracji? Konsumpcja to jest to co kupujesz, i po chwili tego nie ma. Wyjazd wakacyjny, paliwo do auta, bilet do kina. Nieruchomość to zawsze inwestycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 22.07.2023 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2023 Wentylacja nie może obniżyć wilgotności powietrza w porównaniu z nawiewem (wymiennik entalpiczny potrafi w pewnych warunkach "odzyskać" wilgoć w drugą stronę, czyli z czerpni przekierować od razu do wyrzutni) To pewnie tak się odbywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts