czeno 03.07.2023 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 Ze względu na twardość chciałbym wykorzystać płytę polistyrenową XPS 30mm.Pytanie brzmi jak ją kleić do betonu? Polistyren nie toleruje kleju cementowego tylko piankę więc jeżeli mam nie równe podłoże to mogę wyrównać zwykłym styropianem i na to przykleić na piankę polistyren? Jakie nierówności wybacza kolej w piance? Jak przygotować powierzchnię płyty do późniejszego nanoszenia kleju i zatapiania siatki aby to nie odpadło całymi płatami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 03.07.2023 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 Ze względu na twardość chciałbym wykorzystać płytę polistyrenową XPS 30mm. Pytanie brzmi jak ją kleić do betonu? Polistyren nie toleruje kleju cementowego tylko piankę więc jeżeli mam nie równe podłoże to mogę wyrównać zwykłym styropianem i na to przykleić na piankę polistyren? Jakie nierówności wybacza kolej w piance? Moje doświadczenia z klejem do styropianu/siatki są lepsze niż z pianką. Klejem wyrównasz zdecydowanie większe nierówności niż pianką. Jak przygotować powierzchnię płyty do późniejszego nanoszenia kleju i zatapiania siatki aby to nie odpadło całymi płatami? Przetrzeć powierzchnię płyty, tak, żeby klej miał się czego złapać. Polecam też użyć wysokiej jakości kleju (mocno "żywicznego"), a nie takiego najtańszego co pyli po związaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czeno 03.07.2023 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 Moje doświadczenia z klejem do styropianu/siatki są lepsze niż z pianką. Klejem wyrównasz zdecydowanie większe nierówności niż pianką. Przetrzeć powierzchnię płyty, tak, żeby klej miał się czego złapać. Polecam też użyć wysokiej jakości kleju (mocno "żywicznego"), a nie takiego najtańszego co pyli po związaniu. Kleisz płyty polistyrenowe klejem cementowym? Te zupełnie gładkie, twarde i niczym oprócz wymiaru nie przypominajace styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 03.07.2023 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 Kleisz płyty polistyrenowe klejem cementowym? Te zupełnie gładkie, twarde i niczym oprócz wymiaru nie przypominajace styropianu? Napisałeś XPS, więc to miałem na myśli. Kleiłem je klejem do siatki i klejem do styropianu Greinplast. Wszystko trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts